Sponsoreret indhold

Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki

Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki

Lækker og nem hverdagsmad med ris og tzatziki - her får du opskriften på lækre hakkebøffer og nemt tilbehør.

Til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 2 poser Uncle Ben’s® Fuldkornsris
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 0,5 ml fløde
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg (eller hvidløgspulver efter smag)
  • 1 spsk kalvefond
  • Salt, peber, paprika og lidt chili pulver.
  • Smør til stegning 
  • Tzatziki
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • Lidt presset citron
  • 3 dl græsk yoghurt
  • Salt og peber 
  • Tilbehør
  • 250 g gulerødder 

Sådan gør du

  1. 1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. 2. Kog ris ifølge anvisningerne på emballagen.
  3. 3. Riv løg.
  4. 4. Bland det hakkede kød med æg, løg, fløde, fond og krydderier og ælt kødet til en ensartet masse.
  5. 5. Form blandingen til bøffer og steg dem i smør i en stegepande, indtil de har en gylden brun farve.
  6. 6. Placer derefter bøfferne i et ovnfast fad og lad dem stege videre i ovnen. Det tager omkring 10-20 minutter afhængigt af hvor store du laver dem. Skær et lille snit i en af ​​dem og se, om de er klar.
  7. 7. Riv agurken med den ru side af rivejernet. Læg den revne agurk i en sigte og klem væsken ud af agurken med hånden.
  8. 8. Bland yoghurt og olivenolie. Tilsæt derefter hvidløg, salt og peber og et par dråber citron. Smag til og bland med den revne agurk.
  9. Skræl og skær gulerødderne i stave. Arranger ris, bøffer, gulerodssstave og tzatziki på en tallerken og server.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen:

Børnene kan måle ingredienserne af og blande dressingen til tzatzikien. Eller de kan rive agurken alt efter alder.