Sponsoreret indhold
Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki
Lækker og nem hverdagsmad med ris og tzatziki - her får du opskriften på lækre hakkebøffer og nemt tilbehør.
Til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 poser Uncle Ben’s® Fuldkornsris
- 600 g hakket oksekød
- 1 æg
- 0,5 ml fløde
- 1 løg
- 1 fed hvidløg (eller hvidløgspulver efter smag)
- 1 spsk kalvefond
- Salt, peber, paprika og lidt chili pulver.
- Smør til stegning
- Tzatziki
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- Lidt presset citron
- 3 dl græsk yoghurt
- Salt og peber
- Tilbehør
- 250 g gulerødder
Sådan gør du
- 1. Forvarm ovnen til 150 grader.
- 2. Kog ris ifølge anvisningerne på emballagen.
- 3. Riv løg.
- 4. Bland det hakkede kød med æg, løg, fløde, fond og krydderier og ælt kødet til en ensartet masse.
- 5. Form blandingen til bøffer og steg dem i smør i en stegepande, indtil de har en gylden brun farve.
- 6. Placer derefter bøfferne i et ovnfast fad og lad dem stege videre i ovnen. Det tager omkring 10-20 minutter afhængigt af hvor store du laver dem. Skær et lille snit i en af dem og se, om de er klar.
- 7. Riv agurken med den ru side af rivejernet. Læg den revne agurk i en sigte og klem væsken ud af agurken med hånden.
- 8. Bland yoghurt og olivenolie. Tilsæt derefter hvidløg, salt og peber og et par dråber citron. Smag til og bland med den revne agurk.
- Skræl og skær gulerødderne i stave. Arranger ris, bøffer, gulerodssstave og tzatziki på en tallerken og server.
SE MERE:Ris med rosiner og kød på spyd