Alexander Kølpin

"Hotellet bliver den ultimative forestilling, et hverdagens teater, der aldrig stopper"

Hotelieren, Alexander Kølpin, åbner i foråret Hotel Sanders i København. Vi mødte ham under restaureringen af det gamle hotel på femte sal med rå vægge som kulisse.

Hvad bliver særligt ved Hotel Sanders?

– Det bliver den ultimative forestilling, et hverdagens teater, der aldrig stopper, siger Alexander Kølpin. Symbolikken er tyk. Ingen tvivl om, at han er uddannet fra Det Kgl. Teater.

– Vi skal være generøse og fritage vores gæster for alle de kedelige praktiske hverdagsgøremål og gøre dem til bedre kreative mennesker, bedre elskere, bedre venner, advokater eller kunstnere. Det er mennesket, der har hovedrollen i vores hus, ikke rammerne.

Det var ellers ikke så lidt?

– Det er bare ikke nok, at hotellet ligger på en god adresse, at det er gennemdesignet med møbelsnedkeri og detaljer som de rigtige uniformer og smukke tallerkner. Det handler om at skabe en god energi. Vi skal fremelske passion, vi skal gøre os umage. Vi er forberedte på de gæster, der besøger os, og ved, hvem de er, inden de træder ind ad døren. Du er ikke en kunde i butikken. Du er en gæst i vores hus. Der er så mange dygtige aktører på det danske hotelmarked, men vi kommer til at tilbyde et alternativ ved at levere high-end, low-key.

Kan københavnerne også få glæde af hotellet?

– Absolut. Jeg er meget optaget af, at vi også henvender os til de lokale, så du kan gå ind fra gaden og sætte dig med dit barn, din hund eller din laptop i vores cocktailbar Tata, opkaldt efter Gamle Scenes røde fortæppe, eller vores café, Sander's Kitchen. Hvis jeg selv er ude at rejse, gider jeg ikke kun sidde med andre turister. Så vil jeg sidde med de fede og skønne lokale personligheder.

Det bliver en blandet landhandel?

– Ja, det er diversiteten, der er sjov, og den afspejler sig også i vores værelser. Vi har enkeltmandsværelser på 15 m2, som koster et par tusind, og store værelser til 10.000. Hotellet er både til folk på budget og dem med en masse penge. Vi henvender os til den kreative klasse, the digital nomads, fra 30 til 55 år, som kan arbejde fra alle steder i verden og på alle tidspunkter fra deres computer.

Hvad ville være det bedste, en gæst kunne sige efter et ophold på hotellet?

– "Jeg skal tilbage. Der var god stemning. Der var varmt og inspirerende. Der var pænt, det lå det rigtige sted, der duftede godt, der var søde mennesker, maden smagte godt." Lige nu har jeg en indkøbsliste på 1.000 ting, jeg skal tage stilling til – håndklæder, sutsko, rullevogne, vatpinde, paraplyer, glas, tallerkner, bestik og cocktailudstyr, så det hele passer sammen. Vi er ved at skrive manuskriptet til, hvordan vi tager os af vores gæster.

Hvis ikke i Hotel Sanders' morgenmadsrestaurant, hvor i verden er så det bedste sted at spise morgenmad?

– Derhjemme. Når jeg har børnene, går jeg ind og kysser dem på panden, og så har vi en hyggelig time sammen i køkkenet. Jeg går til den. Vi får nogle æg af en art, mango, avocado, vindruer, juice, chai og en sjælden gang imellem pandekager med sirup. Jeg kan godt lide, at der både er noget grønt, sødt, varmt og koldt. Børnene sidder på den anden side af gaskomfuret. Der er noget lejrbålsstemning over det.

LÆS OGSÅ: Julie og Jacob rykkede teltpælene op og gjorde det, mange drømmer om

LÆS OGSÅ: “Jeg tjekker altid mails med den ene hånd og laver spejlæg med den anden”

LÆS OGSÅ: Danica Curcic: "De seneste to måneder har jeg faktisk været underernæret"