Er det mig, der er helt forkert på den?

Er det mig, der er helt forkert på den?

Er det mig, der er forkert på den, hvis jeg synes, man inviterer dem, man selv har været til fest hos? Jeg har erfaret, at ikke alle er enige med mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at invitere gæster

Jeg ved ikke, om det er mig, der er forket på den. Men jeg mener, at når man holder en fest med familie og venner, så inviterer man dem med, som man selv har været hos. Sådan gør jeg det selv, men jeg har dog erfaret, at ikke alle er enige med mig i det. Vi har nemlig oplevet, at både familie og venner har "glemt os", selvom vi har haft dem med til vores fester og selskaber. 

Hvis man ikke har tænkt sig at give igen, så mener jeg, at man skal takke nej tak til en invitation. Er det mig, der er gammeldags og galt på den? Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at opføre sig høfligt og ordentligt

Dybest set så er jeg enig med dig i, at man inviterer de mennesker med til fest, som selv har været så venlige at invitere én med til deres fester. Det er jo bare ikke altid, at det er muligt. Der kan være situationer, hvor pladshensyn eller sammensætning af selskabet afstedkommer, at man bliver nødt til at udelukke nogle gæster, selvom man holder af disse. Sådanne situationer har jeg da selv stået i, og har der her været tale om mennesker, jeg er tæt på, så har jeg altid sørget for at forklare dem grunden til, at de ikke lige er blevet inviteret med, således at de ikke har skulle føle sig afvist. Jeg har da også – som du – oplevet, at jeg ikke er blevet inviteret til et selskab, hvor øvrig familie eller venner har været inviteret. Og jo, her er jeg da også nu og da blevet ked af at blive forbigået, men som regel har der været en god grund til, at der ikke lige har været plads til mig, og så har jeg set stort på det. Og så synes jeg da egentlig også, at man har lov til at holde selskaber, hvor alle partout ikke er inviteret med blot fordi, man i tidernes morgen selv har fået en invitation. 

Man skal opføre sig høfligt og ordentligt over for sine venner og familie, men det afstedkommer altså ikke, at der skal gå alt for megen sur pligt og konduite i den.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.