Dit barn skal turde noget med sin krop, føle sig tilpas i den og lære med den. Du kan faktisk ikke gå i gang for tidligt med lidt gymnahopsa. Her kommer syv ideer til at lege tumleriet ind i jeres hverdag, så dit barn får en god motorik.
– Gode tidspunkter at tumle er, når dit barn er frisk og veloplagt, ikke når hun er træt, syg eller lige har spist.
– Aflæs altid dit barns udtryk, mens I leger. Er hun tryg, ser hun overrasket ud, stivner hun lidt? Hvis du fornemmer utryghed hos dit barn, så hold en pause, eller sæt tempoet ned.
– Giv altid dit barn god tid til lige at vænne sig til øvelserne. Måske bliver baby forskrækket første gang, hun svinger i et tæppe, men det betyder ikke, at hun aldrig kommer til at kunne lide svingture!
– Lige før en øvelse siger du ‘en, to, tre’, mens du holder øjenkontakt med dit barn. På den måde lærer den lille hurtigt, at den remse er et signal til tumleleg.
Øvelserne er instrueret af Christina Skaarup, der underviser i rytmik og grundmotorik.
Baby 7-12 måneder
BAGELEG
Legen stimulerer babys følesans. Det betyder noget for den lilles kropsbevidsthed. Tænk på, at dit barns hud er dækket af tøj det meste af dagen, så det er vigtigt indimellem at tage tøjet af og berøre den bløde hud.
1. Dit barn skal blive til en dejlig lille bolle. Ælt baby godt igennem, og prik lidt på dejen.
2. Så er det tid til at pensle den lille bolle. Bagefter skal baby skubbes ind i ovnen, og ud igen.
3. Mærk efter, om din lille bolle er færdig. Bank ganske let på hovedet med en knyttet hånd og sig ‘duk duk!’.
4. Så er det tid til at spise den lækre bolle. Sørg for at komme godt rundt på kroppen – op i hovedet, ned på fødderne og ud på hænderne.