Boligtendenser 2020: "De store kunstværker vinder indpas i boligen igen"
Her er de trends som interiørstylist Simone Polk peger på, at vi kommer til at se mere til i de kommende år.
Tilbage til 1930'erne
Interiørstylist Simone Polk tror på, at der i 2020 vil komme lidt mere drama i indretningen, inspireret af 1930'erne, hvor de mørke træsorter, runde møbler, ternede tekstiler og store kunstværker var kende tegnende. Alt sammen på en lys base af cremede, grønne og gyldne toner for at opnå den rette balance mellem det lette og det tunge.
Stilen
I mange år har vi taget ejerskab på den nordiske stil med lyse træsorter, men nu tror jeg, at det mørke træ kommer tilbage og bliver en større del af vores indretning. Vi har allerede taget de tungere og mørkere farver til os, når det kommer til vægfarver og tekstiler, og nu kommer vi til at se, at træet også skal vække mere drama i rummet. Jeg forudser, at det bliver de lyse naturlige farver fra beige til det mere gyldne, der kommer til at matche det mørke træ og give den helt rette balance, som man særligt så det i 1930’erne. Netop i det årti var der også en kærlighed til de runde møbler, og vi kommer til at se endnu mere til de organiske former på alt fra møbler til kunst.
Farverne
Vores Greige (grå og beige, red.) periode med de mere cremede toner fortsætter med en udvikling over i det mere gyldne og brune. Naturens støvede farver bliver vigtige, og jeg tror særligt på at en variation af grøn fra de dybe og mørke til de mere mos-lignende nuancer kommer til at spille en større rolle på tekstiler og bløde møbler. Jeg ser også, at tern bliver en tendens. Ternene giver indretningen en afslappethed og en mere maskulin identitet som modspil til de blomstrede tapeter og lampeskærme, vi har set et stykke tid.
Materialerne
Udover det mørke og varme træ, bliver marmor, som vi har set længe, en vigtig spiller i indretningen, men jeg tror også, at et materiale som terrazzo kommer til at blive et mere hyppigt valg som alternativ til det dyre marmor, f.eks. på bordplader og i badeværelser. Keramik og lertøj bliver et vigtigt materiale i alt fra service til større skulpturer og lamper. Vi kommer til at se endnu mere til møbler i bløde, organiske former og stoffer, og et materiale som hør, der kan krølle på den helt rigtige måde, bliver endnu større, end det allerede er.
Produkterne
Det store kunstværk vinder indpas igen og erstatter de populære billedvægge med mange af mindre trykte værker. Store kunstværker i minimalistisk stil giver blikfang, og generelt tror jeg på volumen i kunstværker fremadrettet, også i form af større statementpieces i keramik, kobber og glas, som vækker opsigt på spisebordet eller på reolen.
”Det store kunstværk vinder indpas igen og erstatter de populære billedvægge med mange mindre trykte værker.”
Simone Polk
Organiske former, runde møbler, ternede tekstiler og signaturobjekter i glas og keramik sammen med mørke træsorter er noget af det, Simone peger på, at vi kommer til at se mere til i de kommende år. Aflang tallerken, Akelejestel hos Atelier Roné 150 kr. Glasskål, Helle Mardahl hos Shop Dora, 2 stk., 1.648 kr. Lille kop, Studio Arhøj 149 kr. Ternet viskestykke, Essuie Verre hos Shop Dora 128 kr.
Taktile stoffer som hør med masser af struktur og liv kommer vi til at se endnu mere til på gardiner, møbler og puder. Hørgardin, Zara Home, 248 kr. Glasskål, Helle Mardahl hos Shop Dora, 2 stk 1.648 kr.
Materialer som mørkt træ og lyst hør udgør basen i stuen, der bindes sammen af det store kunstværk på væggen og smukt tilbehør i keramik, glas og stål i runde, organiske former. Væggen er malet med farven 4481 fra Flügger. Lænestol, The Balloon Chair, Warm Nordic hos Paustian 7.999 kr. Ternet plaid, Zara Home 279 kr. Taburet i valnød, Cassina hos Paustian 5.160 kr. Kande, Henning Koppel, Georg Jensen 1.999 kr. Sofabord, Ensemble sidebord, Paustian 7.175 kr. Keramikvase, Lindsorth 3.150 kr. Glasskål, Helle Mardahl hos Shop Dora, 2 stk 1.648 kr. Gulvtæppe, Ellos 1.699 kr. Grøn pude, Linge Particulier hos Shop Dora 398 kr. Dug i hør som sofadække, H&M Home 499 kr. Kunstværk, Simone Polk, pris på efterspørgsel.