Hæklede cupcakes, Sarah Bernhardt og jordbærkager fra Hendes Verden

Hæklede cupcakes, Sarah Bernhardt og jordbærkager

Hæklede i alle størrelser - cupcakes, Sarah Bernhardt og jordbærkager ❤

*

CUPCAKES

Materialer: Rester af mellemtyk uld/ akryl i lysebrun og ønskede lyserøde/ orange nuancer • Rester af lyserøde/ orange nuancer bomuld nr. 8 til blomst • Fiberfyld.

Hæklenål: Nr. 4 og 2½.

Vejledning: Bund: Hækles i lysebrun uld/akryl med hæklenål nr. 4. Hækl 3 lm, 12 stgm i 1. lm. Luk omg med 1 km i

1. stgm. Hækl 3 lm og herefter 2 stgm i

hver m omg rundt. Luk omg med 1 km i

3. lm (dette gælder alle omg).

Side: 1. omg: 3 lm, 1 stgm i hver maskes bageste led omg rundt.

2. omg: 3 lm, * 5 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 28 m).

3. omg: 3 lm, * 6 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 32 m).

4. omg: 3 lm, * 7 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 36 m). Luk af. Hækl 1 omg km i kanten af bunden i de lænker, der er synlige.

Top: Hækles i lyserød eller anden farve uld/akryl med hæklenål nr. 4.

1. omg: 3 lm. Hækl 8 stgm i 1. lm, luk omg med 1 km i 1. stgm.

2. omg: 3 lm, 2 stgm i hver m omg rundt, luk omg med 1 km i 3. lm (gælder alle omg).

3. omg: 3 lm, * 1 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 24 m).

4. omg: 3 lm, * 2 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 32 m).

5. omg: 3 lm, * 7 stgm, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 36 m).

Nu hækles toppen sammen med selve kagen. Med lyserød hækles en omg picoter gennem lænkerne på begge kagedele (3 lm, 1 fm i 1. lm, 1 km i næste m). Husk at fylde kagen ud med fiberfyld undervejs.

Blomst: Hækles i ønsket farve bomuld med hæklenål nr. 2½: Hækl 4 lm, og saml til en ring med 1 km i 1. lm. Hækl 1 lm og 9 fm om ringen, slut med 1 km i lm. Næste omg: * I næste fm hækles (1 fm, 1 hvstgm, 1 stgm, 1 hvstgm, 1 fm), i næste fm hækles 1 km *, gent fra * til * i alt 5 gange (= 5 blade), og slut med 1 km i omg’s 1. m. Sy blomsten fast på kagens top.

*

SARAH BERNHARDT OG JORDBÆRKAGE

Materialer: Sarah Bernhardt: Rester af mørkebrun, lysebrun og lyslilla bomuldsgarn nr. 8. Jordbærkage: Rester af lyserødt, mørkebrunt og rødt bomuldsgarn nr. 8. Fiberfyld til begge kager.

Hæklenål: Nr. 2 ½.

Vejledning: Sarah Bernhardt: Kagetoppen hækles i mørkebrun, 3 lm samles til en ring med 1 km.

1. omg: 3 lm, 10 stgm om ringen. Luk omg m 1 km i 3. lm (dette gælder alle omg).

2. omg: 3 lm, 2 stgm i hver m (= 20 m).

3. omg: 3 lm, * 1 stgm i 1. m, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 30 m).

4. omg: 3 lm, * 1 stgm i hver af de første 2 m, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 40 m).

5. omg: 3 lm, * 1 stgm i hver af de første 3 m, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 50 m).

Hækl 4 omg lige op uden udt. Lad arb hvile.

Kagebund: Hækles i lysebrun, 3 lm samles til en ring med en km.

1. omg: 3 lm, 12 stgm om ringen. Luk omg m 1 km i 3. lm (dette gælder alle omg).

2. omg: 3 lm, 2 stgm i hver m (= 24 m).

3. omg: 3 lm, * 1 stgm i 1. m, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 36 m).

4. omg: 3 lm, * 1 stgm i hver af de første 2 m, 2 stgm i næste m *, gent fra * til * (= 48 m).

Hækl bund og top sammen med den chokofarvede (husk at putte fyld i inden den er helt samlet!), der hækles musetakker gennem alle 4 lænker på begge m: * 3 lm, 1 fm i 1. lm, 1 km i 2. m fra nålen *, gent fra * til *, og hæft ender. Kandiseret viol: Hækl med lyslilla 4 lm, og saml til en ring med 1 km i 1. lm. Hækl 1 lm og 9 fm om ringen, slut med 1 km i lm. Næste omg: * I næste fm hækles (1 fm, 1 hvstgm, 3 stgm, 1 hvstgm, 1 fm), 1 km i næste fm *, gent fra * til * i alt 5 gange (= 5 blade), og slut med 1 km i omgs 1. m. Sy violen fast på kagens top.

Jordbærkage: Hækles som Sarah Bernhardt-kagen, bare i lyserød med mørkebrun bund.

Bær: Hækles i rød, 3 lm samles til en ring med 1 km.

1. omg: 2 lm, 10 stgm om ringen. Luk omg med 1 km i 3. lm (dette gælder alle omg).

2. omg: 2 lm, 2 stgm i hver m (= 20 m).

3. omg: 2 lm, 2 stgm sm omg rundt (= 10 m).

Bryd garnet, og ri enden rundt i toppen. Put lidt fyld i bærret, inden der trækkes sammen. Sy bærret fast på kagen.

Hendes Verden nr. 33/2012