Sponsoreret indhold

Foto: Joachim Wichmann, Bentsen og Wichmann

Michelle Kristensens guide til hurtige og grønne familiemåltider i en presset hverdag

Iværksætter, sundhedsekspert og kogebogsforfatter Michelle Kristensen har en mission om at få både børn og voksne til at spise flere grøntsager. I kogebogen ’Airfryer for hele familien’ har hun samlet 100 nye, børnevenlige opskrifter, hvor airfryeren sætter turbo på tilberedningen og grøntsagerne bliver indbydende for både børns og voksnes smagsløg.

Efter iværksætter, sundhedsekspert og kogebogsforfatter Michelle Kristensen selv har fået børn, er det gået op for hende, at hverdagen i børnefamilier vitterligt er en lang kamp mod uret. Med en baby på hoften og en træt 6-årig er tiden i køkkenet knap, men ifølge hende er det faktisk muligt at lave virkelig lækre måltider, som kan tilberedes på under 30 minutter.

”Du skal bare have alting klar og lade airfryeren gøre arbejdet. Den kan nemlig tilberede meget hurtigere end ovnen kan, og det bliver man ret begejstret for, når man står med et sultent barn og en træt baby,” siger Michelle Kristensen, der er aktuel med kogebogen ’Airfryer for hele familien’.

Foto: Joachim Wichmann, Bentsen og Wichmann

I kogebogen har hun udviklet opskrifter designet til hverdagen med børn. Retter med kylling, fisk og kød, men også de helt grønne og fakeaways, som er sunde, billige alternativer til takeaway – og ikke mindst inspiration til hyggeligt bagværk, morgenmad og desserter i weekenden.

”Med ’Airfryer for hele familien’ vil jeg gerne vise, at den populære køkkenmaskine, som efterhånden står på køkkenbordet hos mange danskere, kan meget andet end at lave flæskesteg med sprøde svær og pomfritter,” siger Michelle Kristensen.

”Jeg vil gerne inspirere til mere grøntsagsrige måltider, for indtagelsen af grøntsager er guld værd for vores kroppe og generelle velbefindende. Og her er airfryeren genial, fordi den kan give en sprød overflade med meget lidt fedtstof samtidig med, at den bevarer saften i grøntsagerne, så det ikke bliver en knastør omgang. Stort set samme resultat, som havde du tilberedt i en frituregryde,” forklarer hun.

Intet forbudt, men alt med måde

Men én ting er, hvad køkkenmaskinen kan. For de fleste forældre er det vigtigste, at børnene kan lide og spiser de måltider, der bliver tilberedt.

”Jeg tror mange børnefamilier, vil give hvad som helst for at undgå den der situation, hvor man har stået i køkkenet og gjort sig umage med at lave et sundt og nærende måltid, og så spytter barnet det ud og ender med en leverpostejmad. De der kampe gider man bare ikke alt for ofte,” siger Michelle Kristensen.

Foto: Joachim Wichmann, Bentsen og Wichmann

Ifølge hende skal børn gerne udfordres smagsmæssigt, men i et tempo, der passer til dem.

”Børns smagsløg er anderledes end voksnes, det er de færreste, der bryder sig om stærke og bitre smage. De kan bedst lide mad, der smager relativt neutralt. Omvendt er jeg er jo madelsker og nægter altså kun at spise aftensmåltider, der ikke smager af noget særligt.”

I opskrifterne har hun derfor tænkt i at lave en base, eksempelvis en fars, som hurtigt kan formes og puttes i airfryeren. Til de voksne kan du så tilsætte krydderier eller krydderurter til farsen, så det smager af mere.

Foto: Joachim Wichmann, Bentsen og Wichmann

Nu er du jo en person, der er kendt som sundhedsekspert, så hvor meget fylder sundhed i ’Airfryer for hele familien’?

”Mit mål er jo, at både børn og voksne skal spise mere grønt, groft og fiberrigt, men det er ikke en kogebog med fokus på at minimere kalorier. Børn har brug for sunde og nærende måltider, men mad skal også samle, og jeg vil jo vildt gerne have, at børnene også oplever det dejlige og hyggelige i at spise en kage, eller en dessert en lørdag aften,” siger Michelle Kristensen, der gerne vil lære sine børn at intet er forbudt, men alt med måde.

”Jeg vil kæmpe for, at mine børn får et mere afbalanceret syn på sundhed, end jeg selv har haft, men jeg vil også gerne udfordre børnefamiliernes livretter som pasta kødsovs og boller i karry og hjælpe med, at der bliver plads til mere grønt.”

Læs mere om ’Airfryer for hele familien’ her.

Foto: Joachim Wichmann, Bentsen og Wichmann