4 opskrifter på hjemmelavede snegle

Snup en sund snegl på vej ud ad døren, eller nyd en klassisk snasket kanelsnegl til kaffen. Her får du fem søde, sunde og mættende varianter til enhver lejlighed.

Kanelsnegle forklædt som krans

1 krans = ca. 8 personer

Kransen laves efter samme opskrift som en kanelsnegl, den er bare hurtigere at lave og smuk for variationens skyld.

Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid 

75 g smør

1 dl mælk

25 g gær

1 spsk. sukker

½ tsk. salt

2 tsk. kardemomme

2 æg

50 g maltmel eller groft speltmel

250 g hvedemel

Remonce:

100 g blødt smør

100 g brun farin

1 spsk. kanel

flormelis til drys

__________

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Opløs gæren i væsken, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg.

2. Tilsæt maltmel, og ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

3. Rør smør med brun farin og kanel til en remonce. Rul dejen ud til et rektangel, og smør remoncen på. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led. Lav et snit hele vejen ned gennem ‘rouladen’ bortset fra de første par centimeter. Flet de to dele, og form til en krans.

4. Læg kransen på en bageplade med bagepapir, og lad den efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Bag kransen ved 200 grader i 20 min. på nederste ovnrille. Afkøl kransen, inden den drysses med sigtet flormelis.

Speltsnegle med fager

12-15 stk.

Lækre morgenmadsboller forklædt som snegle. Husk, at dejen skal hæve koldt natten over.

Tid: ca. 30 min. plus hævetid

10 g gær

½ liter vand

1 spsk. groft salt

1 spsk. honning eller sirup

100 g speltflager

150 g groft speltmel

200 g fint speltmel

ca. 300 g hvedemel

Fyld:

75-100 g blødt smør

150 g speltflager

folieforme

1. Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt salt, honning eller sirup, flager og groft speltmel.

2. Tilsæt fint speltmel, og ælt hvedemelet i lidt ad gangen (hold lidt tilbage). Ælt dejen godt igennem 8-10 min. Tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen føles for klistret.

3. Lad dejen hæve tildækket et koldt sted eller i køleskabet natten over. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør med smør, og drys speltflager over. Rul dejen sammen som til en roulade. Skær dejen i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse, og fordel dem i folieforme eller i et fad med bagepapir. Lad dem hæve tildækket 30 minutter.

4. Bag sneglene ved 225 grader i 18-20 min., til de er gyldne.

Sneglene til de største slikmunde!

12 stk.

Fremgangsmåden minder lidt om en tarte tatin.

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid 

75 g smør

1 dl mælk

25 g gær

1 spsk. sukker

½ tsk. salt

1 æg

ca. 350 g mel

Remonce:

100 g blødt smør

100 g brun farin

1 spsk. kanel

Karamel:

200 g brun farin

50 g smør

3 spsk. sirup

150 g nødder, f.eks. valnødder, pekannødder og mandler

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Opløs gæren i væsken, og tilsæt sukker, salt og æg.

2. Tilsæt melet, og ælt til en ensartet glat konsistens. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

3. Rør smør med brun farin og kanel til en remonce. Rul dejen ud til et rektangel, og smør remoncen på. Rul dejen sammen som til en roulade, og skær i skiver på ca. 3 cm’s tykkelse, så du har 12 snegle.

4. Kom alle ingredienser til karamelblandingen (undtagen nødder) i en gryde, og varm op ved svag varme, til sukkeret er smeltet, og blandingen begynder at boble. Hæld karamelblandingen i en springform på ca. 25 cm i diameter beklædt med bagepapir. Hak nødderne, og drys over. Sæt sneglene på karamelblandingen, og lad dem hæve ca. 15 min.

5. Bag sneglene midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De skal være lysebrune på toppen. Vend sneglene ud på et skærebræt, fjern bagepapir, og lad sneglene køle lidt, inden de serveres.

Fuldkornssnegle med spinat og feta

12 stk.

Perfekte til frokost, som tilbehør til maden eller som et lækkert mellemmåltid.

Tid: ca. 45 min. plus hæve- og bagetid 

1 dl vand

2 dl yoghurt naturel

25 g gær

2 tsk. salt

½ spsk. flydende honning

50 g solsikkefrø

50 g hørfrø

50 g græskarkerner

75 g grovvalsede havregryn

ca. 300 g hvedemel

Fyld:

200 g babyspinat

100 g fetaost

salt og peber

1. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, frø, kerner og havregryn. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

2. Skyl spinat, og slyng den næsten tør. Damp den i en gryde med det vand, som hænger ved, til den falder sammen. Vrid spinaten fri for vand, og vend med smuldret fetaost. Krydr med salt og peber.

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Fordel spinatfyldet på dejen, og rul den forsigtigt sammen som til en roulade. Skær dejen i skiver 12 stk. a ca. 3 cm.

4. Læg sneglene i smurte muffinforme, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Bag sneglene ved 225 grader i ca. 12 min., til de er gyldne.

► SE OGSÅ: Klassens favoritter: Alle de populære kager

► SE OGSÅ: Morgenbrød med æble, kanel og marcipan

► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på cookies