Æggekage med sommergrønt

Æggekage med sommergrønt

At gøre en eller to af ugens måltider grønne er sundt for både kroppen og pengepungen.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 30 min.
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ spsk olie (eller smør)
  • 1 peberfrugt (tern)
  • 250 g kartofler (kogte)
  • 150 g spinat (eller ærter, friske eller frosne)
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk mel
  • salt og peber
  • Pynt:
  • 2 tomater og klippet purløg
  • Tilbehør:
  • Brød

  1. Steg løgene bløde og blanke på en pande med olie eller smør.
  2. Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring i 5 min.
  3. Tilsæt kartofler og varm det igennem.
  4. Pisk æg, mælk og mel godt sammen og krydr med salt og peber. Vend spinat eller ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden.
  5. Bag æggekagen ved middelvarme i ca. 15 min.
  6. Pynt med tomater og purløg og servér med brød.