Anderillette med sauterne

Anderillette med sauterne

Prøv en lækker hjemmelavet anderilette lavet på sød sauterne. Find din opskrift her.

6 personer

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2½ dl sauterne eller hvidvin
  • 1 tsk. timianblade
  • 1 laurbærblad
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • cornichoner
  • flute eller rugbrød
  • evt. en salat med julesalat,
  • rucola og æblebåde med en olie-eddike-sennepsdressing over

  1. Kom andelårene i etovnfast fad med låg, ellerbrug en stegegryde, hvorlåg og håndtag kan tåleovnvarme. Hæld sauterneover andelårene. Krydrmed timian, salt og peber.Stil fadet i ovnen ved 160gr. på midterste ovnribbe 3timer, kødet skal være såmørt, at det nemt løsnesfra benene. Afkøl anden istegelagen, til den er lunken.Pil kødet fra benene,og kasser ben og skind.Riv kødet i trevler med etpar gafler i en skål, og stildet tildækket i køleskab.
  2. Kom det afsmeltedeandefedt og skyen i engryde, og kog det op. Sidet over i en anden lillegryde. Lad det afkøle helti køleskab, så deler det sigi en sky, som ligner geléog fedt. Bland sky-geléeni andekødet, og kom evt.også 1-2 spsk. andefedt i.Krydr med salt og peber.Stil anderilletten koldtnatten over.