Anderillettes med rodfrugter

Anderillettes med rodfrugter



Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 12 timer, heraf arbejdstid: 45 min.

(6 pers.)

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 dl hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. timian
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • cornichoner
  • oliven
  • flute
  • evt. en grøn salat med dampede rosenkålsblade med en olie-eddike-sennep-dressing over.

  1. Brun andelårene i en gryde.Hak hvidløgsfeddene fint. Skærløg, persillerod og gulerod imeget små tern. Svits kortgrønsagerne med i gryden. Komhvidvin, laurbærblad og timian i gryden, og kog op. Hæld vandover, så det lige dækker. Krydrmed salt og peber.
  2. Kog andelårene ca. 3½ time,til de er meget møre. Pil kødetfra benene, og kasser skindet.
  3. Riv kødet i trevler med etpar gafler i en skål. Kog lagenind til 1½ dl, og kom den overkødet i et syltetøjsglas eller enporcelænsform. Smag til med salt og peber. Pres det helegodt sammen. Stil anderilletten koldt natten over.