Anderillettes med rodfrugter
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 12 timer, heraf arbejdstid: 45 min.
(6 pers.)
Ingredienser
- 2 andelår
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 1 dl hvidvin
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. timian
- salt, peber
- Tilbehør:
- cornichoner
- oliven
- flute
- evt. en grøn salat med dampede rosenkålsblade med en olie-eddike-sennep-dressing over.
- Brun andelårene i en gryde.Hak hvidløgsfeddene fint. Skærløg, persillerod og gulerod imeget små tern. Svits kortgrønsagerne med i gryden. Komhvidvin, laurbærblad og timian i gryden, og kog op. Hæld vandover, så det lige dækker. Krydrmed salt og peber.
- Kog andelårene ca. 3½ time,til de er meget møre. Pil kødetfra benene, og kasser skindet.
- Riv kødet i trevler med etpar gafler i en skål. Kog lagenind til 1½ dl, og kom den overkødet i et syltetøjsglas eller enporcelænsform. Smag til med salt og peber. Pres det helegodt sammen. Stil anderilletten koldt natten over.