Appelsin- og grapefrugttærte
En sprød mandelbund kombineret med fyldig, mørk chokolade, creme og syrlige citrusfrugter - mums!
1 tærte, ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: 1 time og 20 min.
- Bagetid: 20 min.
- Tærtedej:
- 125 g mandler
- 125 g mel
- 2 spsk. sukker
- 1 knsp. salt
- 125 g smør
- 2 spsk. vand
- Fyld:
- evt. 75 g mørk chokolade
- Creme:
- 1 rød grapefrugt (økologisk)
- 1 appelsin (økologisk)
- ca. 2 dl piskefløde
- 2 æg
- 125 g sukker
- 2 spsk. majsstivelse
- 50 g smør
- Pynt:
- 2 røde grapefrugter
- 3-4 appelsiner
- evt. citronmelisse
- Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og kør mel, sukker, salt og koldt smør i. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
- Pak dejen ind, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min.
- Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
- Tag tærtebunden ud af ovnen, og drys evt. hakket chokolade over, mens bunden endnu er varm. Lad chokoladen smelte i et par min., og smør det ud med en gummiskraber eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen stivne.
- Creme: Riv skallen af en grapefrugt og en appelsin fint. Pres saften af frugterne, og mål den. Tilsæt fløde, så der i alt er 3½ dl væske.
- Pisk citrusskaller, æg og væske sammen i en gryde, og pisk sukker og majsstivelse i. Pisk cremen over middelvarme, til den akkurat når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og pisk koldt smør i.
- Hæld cremen i tærtebunden, og lad den stivne.
- Pynt: Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugterne og appelsinerne, og skær dem i skiver – eller skær frugtbådene ud mellem hinderne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og læg frugten på tærten. Pynt evt. med citronmelisse.