Appelsin- og grapefrugttærte

Appelsin- og grapefrugttærte

En sprød mandelbund kombineret med fyldig, mørk chokolade, creme og syrlige citrusfrugter - mums!

1 tærte, ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: 1 time og 20 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Tærtedej:
  • 125 g mandler
  • 125 g mel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 125 g smør
  • 2 spsk. vand
  • Fyld:
  • evt. 75 g mørk chokolade
  • Creme:
  • 1 rød grapefrugt (økologisk)
  • 1 appelsin (økologisk)
  • ca. 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 50 g smør
  • Pynt:
  • 2 røde grapefrugter
  • 3-4 appelsiner
  • evt. citronmelisse

  1. Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og kør mel, sukker, salt og koldt smør i. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
  2. Pak dejen ind, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min.
  4. Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
  5. Tag tærtebunden ud af ovnen, og drys evt. hakket chokolade over, mens bunden endnu er varm. Lad chokoladen smelte i et par min., og smør det ud med en gummiskraber eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen stivne.
  6. Creme: Riv skallen af en grapefrugt og en appelsin fint. Pres saften af frugterne, og mål den. Tilsæt fløde, så der i alt er 3½ dl væske.
  7. Pisk citrusskaller, æg og væske sammen i en gryde, og pisk sukker og majsstivelse i. Pisk cremen over middelvarme, til den akkurat når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og pisk koldt smør i.
  8. Hæld cremen i tærtebunden, og lad den stivne.
  9. Pynt: Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugterne og appelsinerne, og skær dem i skiver – eller skær frugtbådene ud mellem hinderne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og læg frugten på tærten. Pynt evt. med citronmelisse.