God & nem appelsinkage med appelsinsaft
Frisk, sød og dejlig saftig er denne skønne kage, der dryppes med appelsinlage, efterden er bagt. Kagen må meget gerne bages dagen før, den skal serveres, så lagen kan nå at fordele sig. Her får du opskriften på den lækre og saftige appelsinkage:
1 kage
Total:55 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- 240 g mel
- 270 g sukker
- 250 g blødt smør
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- revet skal af 1 usprøjtet appelsin
- Lage:
- 2 dl appelsinsaft
- 2-3 spsk. sukker
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til dejen op i dejskålen, og rør dejen igennem ca. 3 min. med håndmikseren.
- Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir, og skrab dejen over i den. Glat overfladen, og bag kagen ca. 40 min. ved 200 gr.
- Kog appelsinsaften op med sukker, mens kagen bager. Tjek, om kagen er gennembagt, tag den ud af ovnen, og hæld appelsinlagen over, så lagen bliver nogenlunde ligeligt fordelt over kagen.
- Lad kagen køle af i bagepapiret, og vent gerne til næste dag med at skære af den.