Aspargessuppe med fjordrejer
(4-6 personer)
Ingredienser
- 500 g hvide asparges
- 1 løg
- 10 g smør
- 1 l hønsebouillon (eller allerbedst en hjemmekogt suppe på høne, hane eller kylling)
- 2 dl piskefløde
- citronsaft
- salt, peber
- Desuden:
- 200 g kogte, pillede fjordrejer
- evt. 2 spsk. hakket persille
- Tilbehør:
- flute
- Skær den træede ende afaspargesene. Skær hovedernefra, og gem dem. Skær stængernei mindre stykker. Hakløget, og svits det kort i smørsammen med aspargesstykkernei en gryde. Tilsæt bouillonen,og kog det sammen ca. 30 min.
- Miks suppen jævn i en foodprocessoreller blender. Presden herefter gennem en sigte.Varm op igen, og smag til medfløde, citronsaft, salt og peber.
- Portionsanret suppen, og fordelrejer og evt. persille over.