Aspargessuppe med fjordrejer

Aspargessuppe med fjordrejer

(4-6 personer)

Ingredienser

  • 500 g hvide asparges
  • 1 løg
  • 10 g smør
  • 1 l hønsebouillon (eller allerbedst en hjemmekogt suppe på høne, hane eller kylling)
  • 2 dl piskefløde
  • citronsaft
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 200 g kogte, pillede fjordrejer
  • evt. 2 spsk. hakket persille
  • Tilbehør:
  • flute

  1. Skær den træede ende afaspargesene. Skær hovedernefra, og gem dem. Skær stængernei mindre stykker. Hakløget, og svits det kort i smørsammen med aspargesstykkernei en gryde. Tilsæt bouillonen,og kog det sammen ca. 30 min.
  2. Miks suppen jævn i en foodprocessoreller blender. Presden herefter gennem en sigte.Varm op igen, og smag til medfløde, citronsaft, salt og peber.
  3. Portionsanret suppen, og fordelrejer og evt. persille over.