Torsk med grønsager & hummus

Bagt torsk med porrer

Bliv vild med fisk.

4

Ingredienser

  • 3-4 snittede porrer
  • 800 g torskefilet med skindside
  • salt, peber
  • frisk timian
  • 1 spsk citronolivenolie
  • HUMMUS AF GULEROD:
  • 2 dl kogte kikærter
  • 100 g kogte eller ovnbagte gulerødder
  • 1 tsk ristede fennikelfrø
  • 1 tsk ristet spidskommen
  • 1 spsk friskreven ingefær
  • 1 spsk tahini
  • ¼-½ dl gulerods- eller appelsinsaft
  • frisk koriander
  • 200 g fuldkornsbrød

  1. SÅDAN GØR DU: Bred porrerne ud på en plade med bagepapir. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem ovenpå porrerne, drys salt, peber og timian på, og dryp citronolie over. Bag fisken ved 200° i 15-20 min., til den er fast og har skiftet farve.
  2. Lav gerne hummus i forvejen: Blend kikærter og gulerødder med alle øvrige ingredienser, smag til, og server den bagte fisk med hummus og brød.
  3. Energi pr. person: 460 kcal, fedt 18%, protein 42%, kulhydrat 40%