Bagt torsk med porrer
Bliv vild med fisk.
4
Ingredienser
- 3-4 snittede porrer
- 800 g torskefilet med skindside
- salt, peber
- frisk timian
- 1 spsk citronolivenolie
- HUMMUS AF GULEROD:
- 2 dl kogte kikærter
- 100 g kogte eller ovnbagte gulerødder
- 1 tsk ristede fennikelfrø
- 1 tsk ristet spidskommen
- 1 spsk friskreven ingefær
- 1 spsk tahini
- ¼-½ dl gulerods- eller appelsinsaft
- frisk koriander
- 200 g fuldkornsbrød
- SÅDAN GØR DU: Bred porrerne ud på en plade med bagepapir. Skær fisken i portionsstore stykker, læg dem ovenpå porrerne, drys salt, peber og timian på, og dryp citronolie over. Bag fisken ved 200° i 15-20 min., til den er fast og har skiftet farve.
- Lav gerne hummus i forvejen: Blend kikærter og gulerødder med alle øvrige ingredienser, smag til, og server den bagte fisk med hummus og brød.
- Energi pr. person: 460 kcal, fedt 18%, protein 42%, kulhydrat 40%