Benløse fugle
”Fuglene” er to skiver oksekød, rullet om en fars og omviklet med bacon. Det klassiske tilbehør til benløsefugle er kartoffelmos. Men vi harkogt en dejlig puré af selleri ogkartofler i stedet.
(4 personer)
Ingredienser
- Benløse fugle:
- Arbejdstid: 40 min.
- Hviletid, fars: 30 min.
- Kogetid: ca. 1½ time
- Fryse-egnet
- 600-700 g okseinderlår (tynde skiver)
- Fars:
- 250 g hakket svinekød
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk revet løg
- 1 spsk mel
- 1-1½ dl mælk eller bouillon
- Endvidere:
- 8 skiver røget spæk (evt. bacon)
- 30 g smør
- 3½ dl vand eller suppe/bouillon
- 2 spsk mel
- 1 dl fløde
- evt. kulør
- Selleri-kartoffelpuré:
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g kartofler (en melet sort)
- 500 g knoldselleri
- 1-2 spsk smør
- 1½ dl fløde
- salt og peber
- 2-3 spsk klippet purløg
- Rør farsen som enfrikadellefars og lad den hvile en halv time. Smør den ud på okseskiverne og rul dem sammen om farsen.Vikl spæk- eller baconskiver om og fæstn med kødnåle eller bindkødsnor om.
- Brun „fuglene“ på allesider i smør i en stegegryde. Krydr dem med salt og peber og hældvand, suppe eller bouillonved. Lad dem snurre ved lav varme under låg i 1-1½ time, eller tilde er godt møre.
- Tag dem op af gryden og rør melet med fløden.Hæld det i skyen, mens der piskes. Smag sovsen til. Befri „fuglene“for snor eller nåleog læg dem tilbage i sovsen. Varm igennem og servér med sellerikartoffel-puré.
- Selleri-kartoffelpuré:
- Skræl både kartofler og selleri og skær dem i små terninger. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra og gem det. Mos selleri ogkartofler til puré og rør smørret i. Tilsæt lidt af kogevandet samt flødentil passende konsistens.Smag til med saltog peber. Drys purløg på ved servering.