Blåbærsnurrer
Mums – de er gode! Dejen er fyldt med en blanding af blåbærkompot og marcipanremonce. Her får du en skøn opskrift på lækre hjemmebagte snurrer med blåbær.
16 stykker
Dej:
- 25 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ca. 500 g hvedemel
- 75 g smør
- 250 g blåbær (friske eller frosne)
- ½ citron (øko)
- 75 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 75 g marcipan
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- evt. perlesukker
- evt. mandelflager
Sådan gør du:
- Dej: Rør gæren ud i kold mælk, og tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem.
- Tilsæt smørret, og ælt dejen blank og smidig i mindst 8 min. Tilsæt evt. det sidste mel, og lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Blåbærfyld: Bland bærrene med fintrevet citronskal, citronsaft, sukker og majsstivelse i en gryde, og kog dem igennem under omrøring i 2-3 min. Hæld det i en skål til afkøling, og sæt det koldt.
- Slå dejen ned, og lad den hæve tildækket i køleskabet i 1 time – eller natten over.
- Remonce: Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, og den kolde blåbærkompot.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant ca. 30 x 60 cm.
- Smør blåbærremoncen ud på hele dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over midten, og fold den anden tredjedel ind over den første tredjedel, så dejstykket er 30 x 20 cm.
- Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm, og skær den i 16 strimler.
- Sno en dejstrimmel 6-8 gange, drej spiralen som en snegl omkring to fingre, og slå en knude ned midt i til sidst. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejstrimlerne. Sæt snurrerne med god plads på 2 bageplader, og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker og/eller mandelflager. Bag dem ved 225 grader i 15-18 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan