Boller med fyld og glasur

Boller med fyld og glasur

(10 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: 1 time og 10 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g fuldkornsmel (grahamsmel)
  • ca. 300 g hvedemel
  • 75 g chokolade
  • 50 g hasselnøddekerner
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk vand

  1. Rør gæren ud i lidt afmælken i en rummeligskål. Rør resten afmælken i sammen med smeltet smør, sukkerog salt.
  2. Tilsæt fuldkornsmeletog herefterhvedemelet lidt efterlidt. Rør ingrediensersammen, så dejen bliverfast.
  3. Ælt dejen godtigennem på et meldryssetbord. Læg et viskestykkeover skålen, oglad dejen hæve til dobbeltstørrelse på et luntsted (ca. 40 min.).
  4. Hak chokoladen og nødderneog ælt dem i dejen.Del den i 10 dele og trildem til boller.
  5. Sæt bollernepå en bageplademed bagepapir og laddem efterhæve til dobbeltstørrelse (ca. 40min.).
  6. Bag bollerne ica. 15 min. i midtenaf en 225 grader varmovn. Lad bollerne kølelidt af på en bagerist.
  7. Rør glasur af flormelisog lidt vand. Kom entyktflydende klat påhver bolle.