Lagkage i regnbuefarver

Cakenhagen-regnbuekage: Den fineste Pride-kage

Den fineste lagkage i alle regnbuens farver. Chefkonditor Torben Bang fra Cakenhagehar kreeret en drøm af en kage til Copenhagen Pride – og vi har været så heldige at få opskriften, så du kan gøre ham kunsten efter derhjemme. Kagen er en mandel og pistacie kage med blåbær, jordbær og frisk mintganache.

Ingredienser

  • Kagebunde 1 del.
  • 375 g blødt smør
  • 450 g sukker
  • 120 g æggeblommer (6 stk.)
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 500 g hvedemel
  • 3 ½ dl sødmælk
  • Kagebunde del 2:
  • 25 g fint-blendede pistacienødder
  • 10 g kakaopulver
  • 90 g fint mandelmel
  • 4 spsk. blåbærpulver (frysetørret)
  • Lidt grøn frugtfarve
  • Lidt gul frugtfarve
  • Lidt rød frugtfarve
  • Til den mørkelilla bund:
  • 10 g kakaopulver og 15 g mandelmel
  • Til den lilla bund:
  • 25 g mandelmel og 3 spsk. blåbærpulver
  • Til den grønne bund:
  • 25 g fint-blendede pistacienødder og lidt grøn frugtfarve
  • Til den gule bund:
  • 25 g mandelmel og lidt gul frugtfarve
  • Til den orange bund:
  • 25 g mandelmel og lidt gul og rød frugtfarve
  • Jordbærkompot:
  • (laves dagen før)
  • 150 g jordbær
  • 40 g sukker
  • Lidt vanilje
  • 8 g pektin
  • Frisk mynteganache:
  • (laves dagen før)
  • 100 g fløde 38%
  • 5 myntestilke
  • 1 spsk. honning
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 tsk. citronsaft
  • Mørk chokoladeglaze:
  • 150 g fløde 38%
  • 2 blade gelatine
  • 130 g mørk chokolade 66%

Sådan laver du en regnbue-lagkage

  1. Sigt hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt æggeblommerne lidt af gangen, og rør, til massen er luftig og ensartet.
  3. Tilsæt det sigtede hvedemel, og rør det ud i massen, tilsæt sødmælken lidt af gangen, og rør, til massen er ensartet.
  4. Afvej dejen i 5 skåle af 300 gram pr skål.

Sådan laver du en regnbue-lagkage

  1. Kog jordbær til en kompot, bland sukker og pektin sammen.
  2. Rør sukker og pektinblandingen ud i jordbærkompotten, og lad det hele koge op.
  3. Stil kompotten til afkøling.

Sådan laver du en regnbue-lagkage

  1. Kog fløde, honning og myntestilkene op i en gryde. Læg låg på, og lad trække i ca. 1 time.
  2. Smelt den hvide chokolade i en skål.
  3. Giv mynte-fløden et nyt opkog. Sigt den varme fløde ned i chokoladen, og rør, til ganachen er helt glat.
  4. Lad ganachen køle af.

Sådan laver du en regnbue-lagkage

  1. Udblød gelatinen i rigeligt koldt vand. Smelt den mørke chokolade, kog fløden op, og hæld det ned i chokoladen. Rør til homogen masse.
  2. Når glazen er ca. 32 grader, hældes den forsigtigt over kagen. Lad den dryppe lidt af.
  3. Drys med små guldperler på toppen.

Sådan laver du en regnbue-lagkage

  1. Skær lidt af hver kagebund – gerne både af over- og undersiden, så farven kommer frem på hver side. 
  2. Start med den mørkelilla bund, smør lidt af mynteganachen på, læg den lilla bund på, smør med lidt mynteganache, så den grønne, gule og orange bund.
  3. Læg til sidst et lag af jordbærkompotten på toppen, smør siderne op med mynteganachen, så den er helt glat, stil kagen koldt ca. 1 time.
  4. Lun glazen, til den er ca. 32 grader, hæld den forsigtigt over kagen, og lad den dryppe af.
  5. Pynt kagen med guldperler og mørke chokoladekrøller.
  6. God bagelyst!