Chokolademarcipantærte
6-8 personer
Ingredienser
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 1 lille æg
- Desuden:
- 200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
- 200 g smør
- 4 spsk. god stærk kaffe
- 200 g sukker
- 3 æg
- 100 g reven ren, rå marcipan
- Pynt:
- evt. lidt sigtet flormelis
- Smuldr smørret i hvedemelet.Saml dejen med ægget.Lad dejen hvile i køleskab ca.½ time. Udrul dejen, og for ensmurt tærteform ca. 22 cm idiameter hermed.
- Forbag tærtebunden ca. 10min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe.
- Hak chokoladen. Smeltlangsomt smørret i en grydesammen med sukkeret. Komhakket chokolade og kaffe i.Tag straks gryden fra varmen,og rør det jævnt. Rør et æg i adgangen. Vend marcipanen i. Komchokoladedejen i tærtebunden.Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40min. Afkøl tærten. Pynt evt. medsigtet flormelis.