Chokolademarcipantærte

Chokolademarcipantærte

6-8 personer

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 lille æg
  • Desuden:
  • 200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
  • 200 g smør
  • 4 spsk. god stærk kaffe
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g reven ren, rå marcipan
  • Pynt:
  • evt. lidt sigtet flormelis

  1. Smuldr smørret i hvedemelet.Saml dejen med ægget.Lad dejen hvile i køleskab ca.½ time. Udrul dejen, og for ensmurt tærteform ca. 22 cm idiameter hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smeltlangsomt smørret i en grydesammen med sukkeret. Komhakket chokolade og kaffe i.Tag straks gryden fra varmen,og rør det jævnt. Rør et æg i adgangen. Vend marcipanen i. Komchokoladedejen i tærtebunden.Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40min. Afkøl tærten. Pynt evt. medsigtet flormelis.