Citron-sandkage

Citron-sandkage

Opskrift: Sådan bager du en god sandkage med citron.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
  • Fryse-egnet
  • 250 g smør (blødt)
  • 250 g sukker
  • 2 usprøjtede citroner (fintrevet skal)
  • 5 æg (sammenpiskede)
  • 250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk kogende vand
  • Pynt:
  • Kagekrymmel

  1. Rør smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt citronskal.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i til sidst.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1,5 l. Bag i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader. (Bagetiden er ca. 20 min., hvis man bruger en randform).
  4. Stik i midten af kagen, den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
  5. Rør glasuren sammen og pynt kagen f.eks. med kagekrymmel.