Falafel med hvidløgsdip
Gør hverdagen grøn og prøv opskriften på disse skønne og sunde falafler med hvidløgsdip og sprød salat.
Næringsindhold
- Energi pr. person:431 Kcal
- Fedt:17 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:61 %
2 personer
Ingredienser
- 100 g tørrede kikærter
- 100 g løg
- 2 fed hvidløg
- ¾ dl grov rasp
- ½ dl hakket persille
- 1-1½ tsk. knust spidskommen
- 1-2 tsk. groft knuste korianderfrø
- ¼ tsk. bagepulver
- Salt og peber
- 1 tsk. olie
- 1½ dl yoghurt 0,1%
- 1 fed knust hvidløg
- 200 g gulerod
- 200 g spidskål
- 200 g sugarsnaps
- Frisk koriander eller mynte
- Evt. lime
Sådan gør du:
- Læg kikærterne i blød i 24 timer, afdryp og blend dem. Du skal ikke koge dem.
- Hak persillen, og tilsæt den og de øvrige ingredienser til kikærterne.
- Blend til en jævn fars, og smag til.
- Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande. Ryst panden undervejs.
- Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg.
- Snit gulerod, spidskål og sugarsnaps, bland dem sammen og smag til med hakket kryddergrønt, salt og peber.
- Servér de varme falafler sammen med yoghurtdippen, grøntsager og lime.