Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

Det er tid til fastelavnsboller, og hvem kan modstå sådan en lækker bolle med chokoladecreme og moccaglasur.

18 stk.

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

  • Dej:
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 g smør
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Creme:
  • 1 æggeblomme
  • ¾ spsk. majsstivelse
  • 1¼ dl mælk
  • ¾ spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. smør
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • Moccaglasur:
  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ca. 4 spsk. god stærk kaffe
  • Pynt:
  • evt. lidt hakkede pistacienødder

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og udskrabede korn af vaniljestangen sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål.
  3. Smelt chokoladen direkte i den varme kagecreme. Dæk cremen med husholdningsfilm, og køl den af i køleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket æg. Læg 2 tsk. creme på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
  5. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir.
  6. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl dem med æg.
  7. Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  8. Rør flormelis, kakaopulver og kaffe til en glat glasur. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne. Pynt evt. med lidt hakkede pistacienødder på toppen.