Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

Det er tid til fastelavnsboller, og hvem kan modstÄ sÄdan en lÊkker bolle med chokoladecreme og moccaglasur.

18 stk.

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

  • Dej:
  • 1 dl mĂŠlk
  • 50 g gĂŠr
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 ĂŠg
  • 200 g smĂžr
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket ĂŠg til pensling
  • Creme:
  • 1 ĂŠggeblomme
  • Ÿ spsk. majsstivelse
  • 1ÂŒ dl mĂŠlk
  • Ÿ spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. smĂžr
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g hakket mĂžrk chokolade
  • Moccaglasur:
  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ca. 4 spsk. god stĂŠrk kaffe
  • Pynt:
  • evt. lidt hakkede pistacienĂždder

  1. Lun mÊlken, til den er fingervarm. Kom den i en skÄl. UdrÞr gÊren heri. TilsÊt sukker, vaniljesukker og Êg. Smuldr smÞrret i halvdelen af hvedemelet, og rÞr det i. Tag dejen ud pÄ bordet, og Êlt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hÊve tildÊkket ca. 1 time.
  2. Pisk Êggeblomme, majsstivelse, mÊlk, sukker og udskrabede korn af vaniljestangen sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem kort under piskning. Pisk smÞrret i. Kom cremen i en skÄl.
  3. Smelt chokoladen direkte i den varme kagecreme. DĂŠk cremen med husholdningsfilm, og kĂžl den af i kĂžleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. SkĂŠr den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket ĂŠg. LĂŠg 2 tsk. creme pĂ„ hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
  5. Pensl sammenfÞjningerne med sammenpisket Êg. SÊt bollerne med sammenfÞjningerne nedad pÄ bagepapir.
  6. Lad bollerne efterhĂŠve 15 min. Pensl dem med ĂŠg.
  7. Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. pÄ midterste ovnribbe, og lad dem kÞle af.
  8. RÞr flormelis, kakaopulver og kaffe til en glat glasur. Fordel glasuren pÄ fastelavnsbollerne. Pynt evt. med lidt hakkede pistacienÞdder pÄ toppen.