Flødeleverpostej med bacon og æble
(2 store bakker eller flere små)
Ingredienser
- ½ kg svinelever
- 150 g fersk spæk
- 50 g bacon
- 2 løg
- 1 syrligt madæble
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. groftkværnet peber
- 1 tsk. allehånde
- ¼ tsk. stødte nelliker
- 125 g smør
- 100 g hvedemel
- 3 dl kogende mælk
- 2 dl piskefløde
- Pynt:
- 125 g bacon i skiver, 200 g rensede champignon i kvarter samt æblebåde og persillekviste
- Tilbehør:
- rugbrød, syltede agurker og sky
- Hak lever, spæk, 50 g bacon og løg i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor. Riv løgene og æblet, og rør dem i. Rør æg, salt og krydderier i.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring, kom også fløden i. Kog jævningen sammen 2-3 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
- Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Bruger du små aluforme, skal de kun bage ca. 1 time.
- Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner samt æblebåde og persillekviste.