Fødselsdagskringle

Fødselsdagskringle

Her er fødselsdagskringle til8-10 kageglade personer. Somdel af et fødselsdagsbord medflere kager, skal den skæres i12-15 mindre stykker.Kringlen kan bages dagen forudog lunes lige inden serveringen,men den kan også fryses.

1 kringle

Ingredienser

  • 3/4 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • et nip salt
  • 1 spsk. sukker
  • 125 g blødt smør
  • 250 g mel
  • Remonce:
  • 75 g blødt smør
  • 75 g knuste makroner
  • 2 1/2 dl kold kagecreme (pulver)
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • tesukker
  • ca. 1 dl grofthakkede mandler

  1. Mælk, smuldret gær, æg, saltog sukker røres helt jævnt i maskinen.Mel og blødt smør iklumper tilsættes, og dejen æltesfærdig i maskinen. Denhæver lunt ca. 45 min.
  2. Den hævede dej vendes udpå et meldrysset bord, lidt melsigtes over den, og den arbejdesforsigtigt ud i ca. 20 cmbredde og 80 cm længde.
  3. Smør, makroner og cremeblandes sammen og fyldes i ensprøjtepose (eller en frostposemed et afklippet hjørne), så blandingenkan fordeles på langs afmidten af dejen. Fyldet bredeslet ud, og kanterne foldes indmod midten og trykkes til.
  4. Dejen formes til en kringle direktepå bagepapiret. Det ernemmest at lempe papiret indunder midten af dejen, så dejenfølger kanten og forme førstden ene side og så den andentil den færdige kringle. Ladkringlen efterhæve.
  5. Overfladen pensles omhyggeligtmed det sammenpiskedeæg, og kringlen drysses medsukker og hakkede mandler.Kagen bages ved 200 gr. i ca.20 min.