Fransk æbletærte
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Bagetid:
- 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 tærte til 8 personer)
- Dej:
- 200 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 100 g koldt smør
- 1 æg
- Fyld:
- 1/2 l æblemos
- 5-6 æbler (i tynde skiver)
- 3 spsk flormelis
- 4 spsk abrikosmarmelade
- Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
- Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
- Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
- Tag den ud og skru ned til 180 grader.
- Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
- Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
- Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
- Pensl den over tærten og lad den afkøle.