Franske mandelmacarons
Disse lækre franske macarons er blevet et kæmpe hit herhjemme. De findes i alskens farver og størrelser og med lækkert fyld.
30 stk. dobbelte kager
Ingredienser
- Dejen:
- 140 g mandler
- 3 spsk. kakaopulver
- 200 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æggehvider
- 1 spsk. sukker
- Chokoladecremen:
- 150 g mørkchokolade 70 %
- 75 g smør
- 1 usprøjtet appelsin (skal herfra, fintrevet)
- 1 spsk. honning
- Blend eller hak mandlerne (gerne med hinde). Kom de finthakkede mandler i en skål, og sigt kakao, flormelis og vaniljesukker gennem en sigte ned i mandelmelet, og bland det. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk 1 min., til hviderne er mere stive. Vend æggehviderne i mandelmelet, og bland det. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 60 små toppe ud på bageplader med bagepapir (lav pæn afstand mellem dem). Lad dem stå i 20 min. og falde lidt sammen.
- Bag kagerne i en 140 gr. varm ovn i ca. 12 min. Lad makronerne stå lidt på bagepladen, inden de flyttes over på en rist.
- Smelt chokoladen sammen med de øvrige ingredienser over vandbad. Stil chokoladecremen køligt, til konsistensen er nem at styre.
- Kom fyldet imellem to kager.