Franske mandelmacarons

Franske mandelmacarons

Disse lækre franske macarons er blevet et kæmpe hit herhjemme. De findes i alskens farver og størrelser og med lækkert fyld.

30 stk. dobbelte kager

Ingredienser

  • Dejen:
  • 140 g mandler
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • Chokoladecremen:
  • 150 g mørkchokolade 70 %
  • 75 g smør
  • 1 usprøjtet appelsin (skal herfra, fintrevet)
  • 1 spsk. honning

  1. Blend eller hak mandlerne (gerne med hinde). Kom de finthakkede mandler i en skål, og sigt kakao, flormelis og vaniljesukker gennem en sigte ned i mandelmelet, og bland det. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk 1 min., til hviderne er mere stive. Vend æggehviderne i mandelmelet, og bland det. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 60 små toppe ud på bageplader med bagepapir (lav pæn afstand mellem dem). Lad dem stå i 20 min. og falde lidt sammen.
  2. Bag kagerne i en 140 gr. varm ovn i ca. 12 min. Lad makronerne stå lidt på bagepladen, inden de flyttes over på en rist.
  3. Smelt chokoladen sammen med de øvrige ingredienser over vandbad. Stil chokoladecremen køligt, til konsistensen er nem at styre.
  4. Kom fyldet imellem to kager.