Galopkringle
(10 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- 500 g (ca. 8 dl) mel
- 1 spsk bagepulver
- 2 tsk stødt kardemomme
- 175 g smør
- 125 g (ca. 1½ dl) sukker
- 2 æg (mellem)
- 2½ dl mælk
- 50 g hakket sukat
- 50 g hakket syltet appelsinskal
- 75 g rosiner
- Endvidere:
- æg til pensling
- tesukker
- 25 g mandler (grofthakkede)
- Bland bagepulver og kardemomme i melet. Findél fedtstoffet heri.Tilsæt sukker, pisk æggenesammen og kom dem i sammen medmælken. Vend sukat, syltet appelsinskal og rosiner i – dejen er megetblød, det skal den være.
- Form en stor kringle på bagepapir lagt på bagepladenmed to spiseskee. Du kan eventuelt tegne kringlefiguren op på bagepapiret først. Pensl med æg og drys med tesukker og hakkede mandler.
- Bag kringlen ved 200 grader i ca. 20 min. – eller til den er lysebrun.Servér galopkringlen,mens den er nybagt og lun.
- Variation: Galopstangmed rabarber: Tilbered dejen som ovenfor. Lad 300 g fintsnittede rabarberstængler mørne med 175 g sukker. Læg halvdelen af dejen ud til en stang, kom rabarbernepå dejen og lægresten af dejen over. Tryk til i kanten, så fyldetikke siver for meget ud. Pensl og drys som på galopkringlen.