Galopkringle

Galopkringle

(10 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 500 g (ca. 8 dl) mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 175 g smør
  • 125 g (ca. 1½ dl) sukker
  • 2 æg (mellem)
  • 2½ dl mælk
  • 50 g hakket sukat
  • 50 g hakket syltet appelsinskal
  • 75 g rosiner
  • Endvidere:
  • æg til pensling
  • tesukker
  • 25 g mandler (grofthakkede)

  1. Bland bagepulver og kardemomme i melet. Findél fedtstoffet heri.Tilsæt sukker, pisk æggenesammen og kom dem i sammen medmælken. Vend sukat, syltet appelsinskal og rosiner i – dejen er megetblød, det skal den være.
  2. Form en stor kringle på bagepapir lagt på bagepladenmed to spiseskee. Du kan eventuelt tegne kringlefiguren op på bagepapiret først. Pensl med æg og drys med tesukker og hakkede mandler.
  3. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 20 min. – eller til den er lysebrun.Servér galopkringlen,mens den er nybagt og lun.
  4. Variation: Galopstangmed rabarber: Tilbered dejen som ovenfor. Lad 300 g fintsnittede rabarberstængler mørne med 175 g sukker. Læg halvdelen af dejen ud til en stang, kom rabarbernepå dejen og lægresten af dejen over. Tryk til i kanten, så fyldetikke siver for meget ud. Pensl og drys som på galopkringlen.