Kold suppe

Gazpacho med salsatopping

Den klassiske spanske suppe, der serveres kold, passer perfekt til en lun forårsaften.

GAZPACHO MED SALSATOPPING

Tid: ca. 20 min.

(4 pers.)

50 g surdejsbrød

500 g solmodne tomater

1 agurk

2 peberfrugter

1 lille chili

2 fed hvidløg

½ dl hvidvin

½ dl ekstra jomfruolivenolie

salt og peber

Topping:

1 rødløg

1 håndfuld bredbladet persille

2 skiver parmaskinke

1. Skær skorpen af brødet, og skær brødet i små tern.

2. Skær tomater i kvarter, og pres dem over i en skål, så saft og kerner kommer ud.

3. Flæk agurken, fjern kerner og skær agurken i små tern. Skær peberfrugter i små tern.

4. Flæk chili, skrab kornene ud og hak chilien fint.

5. Kom brød, tomater + saft og kerner, agurk, peberfrugter, chili og presset hvidløg i en blender sammen med hvidvin. Blend, til suppen er jævn. Tilsæt olien undervejs, og smag til med salt og peber.

6. Pil og hak løget fint. Skyl persillen godt, slyng den fri for vand og hak den fint. Hak skinken, og vend med løg og persille. Drys salsaen over suppen ved servering.

► SE OGSÅ: Sådan laver du suppe med agurk og avocado (kold)

► SE OGSÅ: Sommermad: 3 x kolde supper

► SE OGSÅ: Kold agurke-melonsuppe med chili