Sponsoreret indhold
Gode tips til glutenfri bagning
ANNONCE: Glutenfrie produkter er ofte lidt sværere at bage med – netop på grund af den manglende gluten. Få tips her til et godt bageresultat og find også opskriften på et lækkert glutenfrit rugbrød.
Der findes efterhånden rigtig mange gode økologiske, glutenfrie produkter, der giver mulighed for større variation i madlavningen til de, der ikke tåler gluten. Brug f.eks. hirseflager, rismel, boghvedemel, soyamel eller majsmel – alle sammen ganske fantastiske til dit hjemmebag og til at få til rimelige penge hos bl.a. Med24.dk, hvor du kan købe alle produkterne. Her får du en håndfuld brugbare staldtips, der er gode at have med til bagningen:
- Bland gerne flere forskellige typer glutenfrit mel.
- Anvend mere gær end du plejer, men forvent stadig ikke en helt normal hæveevne.
- Brug mange solsikkekerner, sesam- eller hørfrø og sæt dem gerne i blød i en times tid.
- Beklæd din bageform med bagepapir.
- Brug surmælksprodukter
GLUTENFRI RUGBRØD MED QUINOA
Opskriften svarer til et lille (halvt) rugbrød.
DU SKAL BRUGE
100 gr. groft majsmel
50 gr. solsikkekerner
2 dl. kogende vand
2,5 dl. vand
2,5 dl. kærnemælk (eller vand, mælk etc.)
500 gr. glutenfrit Doves Farm hvidt brødmel
2 spsk. OrgraN Glutenfri Gluten (GFG)
1 -2 spsk. Carob (afhængig af hvilken farve, der ønskes)
1 tsk salt.
1 tsk. sukker
14 gr. Doves Farm tørgær
SÅDAN GØR DU
Bland groft majsmel, quinoaflager og solsikkekerner i røreskålen. Tilsæt 2 dl kogende vand og lad blandingen stå i ca. 5 min.Tilsæt vand, kærnemælk, salt, sukker. Bland mel og carob med Glutenfri Gluten og tørgær og tilsæt den til blandingen. Det hele røres på maskine i ca. 5-10 min. Fordel dejen i en form foret med bagepapir og lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Bag ca. 40 min. i varm ovn ved 200C. Brug ikke varmluftsovn. Tag brødet ud af formen og dæk med et rent viskestykke. Lad brødet afkøle helt inden du skærer det i skiver.