Gulerodsvafler med bolsjebeder
Fyld din vaffel med sunde grøntsager og top den med fløjlsblød flødeost og bolsjebeder. Vaflerne er mættende og egner sig perfekt som både morgenmad og frokost.
Ingredienser
- 200 g revet gulerod
- 350 g revet sød kartoffel
- 150 g revet cheddarost
- 75 g fuldkornsmel
- 1 forårsløg
- 3 kviste bredbladet persille
- 3 æg
- 2 spsk. kokosolie/fedt til bagning
- 1 bolsjebede
- 1 appelsin
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 100 g flødeost
- 2-3 kviste bredbladet persille
Sådan gør du:
- Bland revet gulerod, og revet sød kartoffel i en skål.
- Vend sammen med revet ost og fuldkornsmel. Hak forårsløg helt fint. Skyl og hak persille helt fint. Rør hakket forårsløg og persille sammen med resten.
- Pisk æggene sammen i en stor skål. Kom grøntsags blandingen i æggemassen, og pisk sammen til en dej.
- Opvarm et vaffeljern. Smør evt. jernet med kokosfedt/olie til den første vaffel. Læg et par skefulde dej på det varme jern, og bag vaflerne.
- Skrub bolsjebeden, og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern eller rivejern. Vend bolsjebedeskiverne med appelsinsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Smør vafler med flødeost og top op med bolsjebeder og persilleblade.