Havresnitter med skønne stikkelsbær

Havresnitter med skønne stikkelsbær

Havregryn er geniale at putte i bagværk generelt, og det gælder også disse snitter, hvor grynene giver noget bid og fylde.

(12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g faste grønne stikkelsbær
  • 75 g hasselnødder
  • 150 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 3 spsk honning eller sirup (75 g)
  • 250 g grovvalsede havregryn, rugeller speltflager

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skyl og nip stikkelsbærrene og skær store bær i halve. Hak nødderne groft.
  3. Smelt smør, rørsukker og honning eller sirup sammen i en gryde.
  4. Tag gryden af varmen og vend havregryn, nødder og stikkelsbær i.
  5. Læg massen i en lille bradepande (20x30 cm) foret med bagepapir og pres det jævnt ud i formen med en dejskraber. Bag kagen i ca. 40 min., til overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
  6. Lad kagen afkøle i formen i 10 min. Vend den ud på et bræt og skær den i 12 snitter. Læg et let pres over og lad dem afkøle. Opbevar snitterne i en boks i køleskabet.