Hip hip hurra: Bag en festlig kagekone
Både små og store synes, det er et festligt indslag at servere en kagemand eller -kone til fødselsdagen.I denne kagekone er der til 10-12 personer.
Ingredienser
- Kagefigur
- (Kagekone eller -mand)
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- 200 g smør
- 200 g sukker (21/2 dl)
- 4 æg (mellem)
- 2 tsk bagepulver
- 50 g hakket sukat eller pomerans (kan udelades)
- 400 g mel (61/2 dl)
- 2 dl mælk
- Pynt:
- 250 g flormelis
- ca. 1 1/2 æggehvide
- farvede pastiller, lakridsstykker og -bånd, vingummi
- Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Bland bagepulver og sukat eller pomerans i melet og vend det i dejen sammen med mælken.
- Aftegn en kagemand eller kagekone på bagepapir lagt på en bageplade, lav tegningen, så den fylder hele bagepladen.
- Fordel dejen herpå, først i mindre portioner inden for tegningen.
- Fold nu lange stykker alufolie og læg dem som støtte hele vejen rundt langs tegningen af figuren.
- Fordel dejen jævnt. Hvis der løber dej ud under bagningen, kan det skæres fra, efter det er bagt.
- Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. Lad den svale, før den skæres til.
- Rør flormelis sammen med æggehvide og fordél det på kagen til kjole eller bukser.
- Pynt straks med pastiller. Øjnene er lakridskonfekt, sæt det fast med glasur. Håret, der er lakridsbånd, kan også holdes fast med glasuren.
- Skoene er flormelisglasuren farvet med lidt blå frugtfarve.
- Kagemand: Kagemand laves på samme måde, men i stedet for kjolen rettes eller skæres der ind i siderne til plusbukser. Lav seler af båndlakrids.