Hjemmelavede bolsjestokke
Køb en pakke til julebolsjer fra PanduroHobby, og læs brugsanvisningen nøje,inden i giver jer i kast med bolsjekogningen.
30 stk.
Ingredienser
- 1 dl vand
- 450 g sukker
- 125 g druesukker (er i pakken)
- 2 tsk. citronsyre (er i pakken)
- 15 dråber julerødt (er i pakken)
- 1 tsk. titandioxid, hvid farve
- 40 dråber myntearoma (er i pakken)
- Du skal bruge følgende redskaber:
- en rustfri gryde 1½-2 liter (ikke aluminium)
- bagepapir
- lille si
- stor skarp saks
- bageplader
- sukkertermometer (husk at fjerne evt. plastindpakning)
- 1 vægt
- teflonmåtte, så bolsjemassen ikke sætter sig fast på bordet
- pipette på 2 ml
- metalskraber
- 2 plastdejskrabere, som kan tåle høje temperaturer
- latexgummihandsker (1 sæt i pakken)
- madolie
- Lav halvdelen af bolsjeportionen hvid oghalvdelen rød. sno en hvid og en rød pølsesammen, og klip dem i 8 cm’s længde.form dem som små stokke. Lad dem stivnehelt, inden du hænger dem på grene.du kan evt. binde en lille snor i hver stok,så du ikke får gran på dem. de holder sigbedst i en lufttæt beholder.