Hjemmelavede tacos med 2 slags fyld

Hjemmelavede tacos med 2 slags fyld

Dette er opskriften på de bløde tortillaer, der bruges til ægte tacos. Der er ingen vej uden om det specielle mel ‘masa harina’ – det kan købes i nogle specialforretninger eller på nettet.

HJEMMELAVEDE TACOS

Dette er opskriften på de bløde tortillaer, der bruges til ægte tacos. Der er ingen vej uden om det specielle mel ‘masa harina’ – det kan købes i nogle specialforretninger eller på nettet.

(ca. 20 små tacos)

450 g masa harina

1 spsk. flagesalt

2 spsk. olivenolie

6 dl lunkent vand

1. Bland masa harina, salt, olie og halvdelen af vandet i en stor skål. Arbejd det resterende vand ind i dejen, mens der æltes. Lad dejen hvile en halv times tid.

2. Del dejen i 20 stykker. Rul hvert stykke tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Begynd med at lave en lille kugle, der presses ud til en cirkel. De færdige tortillaer skal være ca. 8 cm i diameter og meget tynde.

3. Varm en pande op, og bag tortillaerne på begge sider. Panden skal være uden fedtstof. Læg de færdigbagte tacos under et viskestykke.

2 SLAGS FYLD TIL TACOS

Chorizo & feta

4 spsk. olivenolie

4 løg skåret i tynde strimler

1 fed hvidløg

1 stor tørret chili (f.eks. ancho) – udblødt

og fintsnittet

1 courgette

250 g chorizo

salt og peber

frisk oregano

100 g feta

1. Kom olie på panden. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem blive gyldne. Kom chili, courgette og chorizo ved, og rist godt igennem, til det samler sig. Krydr med salt, peber og frisk oregano.

2. Fyld en taco med chorizofyld og smuldret feta, og pynt med lidt rå løg og evt. en tomatbåd.

Mango & majs

1 mango, i små tern

friske majskerner fra 1 kolbe

1 grøn frisk chili, fintsnittet

½ rød frisk chili, fintsnittet

frisk koriander

frisk mynte

Marinade:

saft fra 1 lime

saft fra 1 appelsin

1 tsk. fint salt

1. Rør marinaden sammen, og hæld over majs og mango. Bland med chili og friske krydderurter.

2. Server i nybagte tacos, evt. sammen med cremefraiche rørt med lidt spidskommen.

Vidste du at ...

i modsætning til hvad mange tror, serveres en klassisk taco i en lille blød tortilla og ikke i en sprød skal.

► SE OGSÅ: 7 lækre snacks

► SE OGSÅ: 5 lækre wraps

► SE OGSÅ: Pak maden ind: 5 lækre hverdagsretter