Hjertefocacciaer med rosmarin
10 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 100 g durumhvedemel
- ca. 370 g italiensk hvedemel
- 1 tsk. salt
- Fyld:
- 125 g frisk mozzarella
- 2 spsk. friskhakket rosmarin
- salt, peber
- Desuden:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- olivenolie og salt til pensling og drys
- evt. stængler af rosmarin til pynt
- Udrør gæren i vandet, og tilsæt durumhvedemel og lidt afdet almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 10min. tilsæt salt og resten af melet. Lad dejen hæve tildækket1 time et lunt sted.
- Del dejen i 16 stykker. rul dem tyndt ud, og form dem tilhjerter, du kan også bruge en hjerteudstikker, hvis du har en.på de 8 af hjerterne fordeler du revet mozzarellaost og et drysrosmarin. Krydr også med lidt salt og peber. pensl kanternemed sammenpisket æg. Læg de andre hjerter over, og trykkanterne godt sammen.
- Bag focacciahjerterne ved 225 gr. på midterste ovnribbei ca. 16-20 min. tag dem ud, pensl dem med olivenolie, ogkrydr med salt. server dem varme. her har vi pyntet dem medfriske stængler rosmarin.