Hvide asparges med mousseline
(4 personer)
Ingredienser
- 500 g hvide asparges
- Kørvelmousseline:
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk vand
- 2 spsk citronsaft
- 150 g smeltet, afkølet smør
- 1/2 dl kogevand fra aspargesene
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk hakket kørvel
- salt og peber
- Desuden:
- 200 g kogte, pillede fjordrejer
- Skær den træede ende afaspargesene. Skræl dem frahoved mod fod, og kog demi letsaltet vand i ca. 10 min.Afdryp aspargesene, og holddem varme under et rent klæde.Gem lidt af kogelagen til saucen.
- Pisk æggeblommerne medvand og citronsaft i en glasskål,der kan tåle varme. Stil skåleni en gryde med kogende vand.Pisk hele tiden, mens der tilsættessmeltet smør lidt ad gangen.Rør til sidst kogelagen i. Piskfløden til skum, og vend den isaucen sammen med kørvel.Smag til med salt og peber.
- Server aspargesene med rejerog kørvelmousseline.