Hyggelige påskesmåkager
Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Detbehøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.
(ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 8-10 min.
- Dejen er fryse-egnet
- Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
- 200 g smør (koldt i små stykker)
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 stang vanilje
- 1 tsk citronskal (fintrevet)
- 1 stort æg
- Evt. en lille smule koldt vand
- Pynt:
- 50 g flormelis
- 1-2 tsk æggehvide eller vand
- evt. sukkerkugler, kagekrymmel og små søde påskeæg
- Smuldr smør og mel– evt. i en foodprocessor.Tilsæt flormelis,kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen medæg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
- Del evt. dejen i 2-3 portionerog tag en portionud ad gangen, så dejenikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mmtyk. Stik den ud i enklefigurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger.Lav evt. skabeloneraf papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
- Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midtenaf en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er letlysebrune i kanten. Lad dem køle af på enbagerist.
- Pynt:Rør flormelis medæggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose medet lille hul i spidsenog tegn mønstre med den. Som sprøjteposekan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lillehul i det ene hjørne.Pynt med kugler,krymmel eller påskeæg,inden glasuren stivner.
- SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER