Indbagt tournedos a la Rossini
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/stegetid: 40 min.
- 4 tournedos af oksemørbrad a ca. 175 g
- 1/2 spsk olivenolie
- 15 g smør
- 4-500 g butterdej
- 1 æggehvide
- 1 lille dåse gåseleverpostej
- 4 skiver trøffel (eller 1 lille glas trøffelpasta)
- salt og peber
- Madeirasovs:
- 2 skalotteløg, finthakkede
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl madeira
- 4 dl kalvefond (køb den hos slagteren)
- evt. sovsejævner
- 25 g koldt smør
- salt og peber
- Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem hurtigt på en varm pande med olie og smør. Tag dem af panden og lad dem afkøle.
- Rul butterdejen ud og del den i 4 rektangler (ca. 15x25 cm). Pensl dem med letpisket æggehvide, lad det tørre 5 min og pensl igen.
- Tør bøfferne i køkkenrulle og læg dem på dejen. Læg en skive gåseleverpostej og en tynd skive trøffel eller 1 lille tsk trøffelpasta ovenpå.
- Pak dejen omkring kødet, tryk samlingerne sammen med en gaffel og skær overskydende dej væk.
- Pensl pakkerne med æggehvide, stil dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i køleskabet.
- Sauter finthakkede skalotteløg bløde og blanke i olivenolie. Tilsæt madeira og lad det koge næsten væk.
- Tilsæt fond og lad sovsen simre 20 min. Jævn evt. med sovsejævner og smag til med salt og peber.
- Hertil kan forberedes dagen før eller tidligt samme dag.
- Nytårsaften: Varm ovnen op til 220 grader. Pensl dejen med æggehvide og sæt pladen i ovnen ca. 18 min. (tjek evt. en af bøfferne med et stegetermometer; 55-60 grader = rød/rosa, 60-65 grader = let rosa/ gennemstegt).
- Varm sovsen igennem og pisk det kolde smør i umiddelbart før servering. Anret tournedos’erne på varme tallerkner med Spinat med rosiner og pinjekerner og madeirasovs.