Indbagt tournedos a la Rossini

Indbagt tournedos a la Rossini

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/stegetid: 40 min.
  • 4 tournedos af oksemørbrad a ca. 175 g
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 15 g smør
  • 4-500 g butterdej
  • 1 æggehvide
  • 1 lille dåse gåseleverpostej
  • 4 skiver trøffel (eller 1 lille glas trøffelpasta)
  • salt og peber
  • Madeirasovs:
  • 2 skalotteløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl madeira
  • 4 dl kalvefond (køb den hos slagteren)
  • evt. sovsejævner
  • 25 g koldt smør
  • salt og peber

  1. Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem hurtigt på en varm pande med olie og smør. Tag dem af panden og lad dem afkøle.
  2. Rul butterdejen ud og del den i 4 rektangler (ca. 15x25 cm). Pensl dem med letpisket æggehvide, lad det tørre 5 min og pensl igen.
  3. Tør bøfferne i køkkenrulle og læg dem på dejen. Læg en skive gåseleverpostej og en tynd skive trøffel eller 1 lille tsk trøffelpasta ovenpå.
  4. Pak dejen omkring kødet, tryk samlingerne sammen med en gaffel og skær overskydende dej væk.
  5. Pensl pakkerne med æggehvide, stil dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i køleskabet.
  6. Sauter finthakkede skalotteløg bløde og blanke i olivenolie. Tilsæt madeira og lad det koge næsten væk.
  7. Tilsæt fond og lad sovsen simre 20 min. Jævn evt. med sovsejævner og smag til med salt og peber.
  8. Hertil kan forberedes dagen før eller tidligt samme dag.
  9. Nytårsaften: Varm ovnen op til 220 grader. Pensl dejen med æggehvide og sæt pladen i ovnen ca. 18 min. (tjek evt. en af bøfferne med et stegetermometer; 55-60 grader = rød/rosa, 60-65 grader = let rosa/ gennemstegt).
  10.  Varm sovsen igennem og pisk det kolde smør i umiddelbart før servering. Anret tournedos’erne på varme tallerkner med Spinat med rosiner og pinjekerner og madeirasovs.