Irske korsboller

Irske korsboller

I Irland, England og Skotlandbager man disse hot cross buns, deer dejligt søde og kageagtige, og de fåsi et hav af varianter. Fælles for dem erkorset på toppen af bollen. Denne opskriftkommer fra den berømte irskeBallymalou Cookery School.

24 stk.

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 85 g sukker
  • 3 dl lunken mælk
  • ca. 550 g mel plus ekstra til formning
  • 85 g smør
  • ¼ tsk. kanel
  • ½ tsk. muskatnød
  • 2 tsk. krydderi til brunkager eller krydderikage
  • et nip salt
  • 85 g korender
  • 85 g syltet, hakket appelsinskal
  • 2 æg
  • lidt mørdej til pynten
  • 1 sammenpisket æg til pensling

  1. Opløs gær og 1 spsk. sukkeri lidt af mælken.
  2. Vej 400 g af melet op i etdejfad, og ælt det sammenmed smørret. bland godt medkanel, muskat, blandingskrydderi,salt, resten af sukkeretsamt den tørrede frugt.
  3. Pisk de to æg sammen medgærvæske og resten af mælken,og bland det våde og dettørre. Ælt dejen grundigt, tilsætom nødvendigt mere mel. laddejen hæve lunt og tildækket ica. 30 min.
  4. Form dejen til små boller,læg dem på plader, og lad demefterhæve en halv times tid.rul mørdejen tyndt ud, og skærden i smalle strimler. Penslbollerne, og pynt dem med etkors. bag bollerne ved 220 gr.i ca. 5 min. og derefter ca. 10min. ved 200 gr.