Italiensk påskebrød
Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1¼ time
- Bagetid: Ca. 25 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 3 spsk rom eller likør (f.eks en appelsinlikør)
- 75 g sukker
- ½ tsk salt
- 150 g smør
- 450-500 g mel
- revet skal af 1 citron
- 50 g lyse rosiner
- 50 g sukat (hakket)
- 50 g pomerans (hakket)
- Pensling:
- Sammenpisket æg
- Pynt:
- Flormelisglasur
- krymmel
- Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
- Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
- Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
- Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
- Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
- Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
- Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
- Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.