Italiensk påskebrød

Italiensk påskebrød

Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1¼ time
  • Bagetid: Ca. 25 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 3 spsk rom eller likør (f.eks en appelsinlikør)
  • 75 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 150 g smør
  • 450-500 g mel
  • revet skal af 1 citron
  • 50 g lyse rosiner
  • 50 g sukat (hakket)
  • 50 g pomerans (hakket)
  • Pensling:
  • Sammenpisket æg
  • Pynt:
  • Flormelisglasur
  • krymmel

  1. Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
  2. Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
  3. Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
  4. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
  5. Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
  6. Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
  7. Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  9. Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.