Smuk kage med lemonademousse
En lækker kage med mousse på toppen ser både indbydende ud og smager virkelig godt. Husk at bage kagen i god tid, da moussen skal have tid til at sætte sig. Her får du opskriften på den flotte, festlige og ikke mindste velsmagende kage med lemonademousse på toppen:
1 kage til 8 personer
Total:1 time
Ingredienser
Kage:
- 50 g smør
- 1 spsk. hvedemel
- 3 æg
- 90 g sukker
- 90 g hvedemel (gerne kagemel)
Mousse:
- 1 håndfuld mynteblade
- 150 g sukker
- 2 dl vand
- 2 citroner (øko)
- 3 lime (øko)
- 4 blade husblas
- 2 æg
- 1/4 liter piskefløde
Citrongelé:
- 3 blade husblas
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 1/2 dl citronsaft
- gul pastafarve
Endvidere:
- frisk mynte
Sådan gør du:
- Kage: Smelt smørret. Pensl en lille springform (20 cm) grundigt med smør, og drys med mel. Slå resten af melet ud af formen.
- Pisk æg og sukker tykt og luftigt med en håndmikser i 5-8 min. Sigt melet i , og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend resten af det smeltede smør i.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 5 min., før den vendes ud på en rist. Afkøl, og del i 2.
- Mousse: Skyl og tør myntebladene, og kog dem med sukker og vand i 2 min. Sluk, og lad lagen trække i 10-15 min. Si lagen, og del den i 2 portioner á ca. 11/2 dl.
- Vask citrusfrugterne, riv skallen og pres saften (ca. 2 dl). Rør halvdelen af saften i den ene portion sukkerlage, og dryp den over de to kagebunde.
- Læg husblassen i blød i koldt vand. Knug vandet af husblassen, og smelt den med resten af citrussaften ved svag varme.
- Giv sukkerlagen et opkog. Slå æggene ud i en skål, og pisk den kogende sukkerlage i med en håndmikser. Pisk i ca. 5 min., til en let og luftig creme. Tilsæt de revne citrusskaller.
- Pisk fløden til blødt skum. Vend husblasblandingen og flødeskummet i æggecremen.
- Læg en kagebund på et fad, og læg en kagering (evt. foret med kagefolie eller bagepapir) omkring. Hæld moussen i, og sæt kagen i køleskabet i 30-45 min., til cremen begynder at stivne. Læg den anden kagebund ovenpå, og lad kagen stå koldt i mindst 3 timer.
- Citrongelé: Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker med vand, til det er opløst. Tag gryden af varmen, og tilsæt citronsaft. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune citronlage.
- Tilsæt gul farve, og sæt på køl, til den er stivnet. Vend ud på et skærebræt, og hak den fint med en kniv.
- Servering: Tag kagering og kagefolie af kagen, og pynt den med hakket citrongelé og mynteblade.