Kålrabi-suppe
Kålrabi smager sødligt og er smækfyldt med vitaminer, især C-vitaminer. Har du en rest kålrabi, kan du koge og mose den sammen med kartoffelmos.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- 600 g kålrabi
- 2 spsk. olivenolie
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- Pynt:
- persille
- friskrevet peberrod
- Tilbehør: evt. brød
- Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger.
- Kom kålen i en gryde med olie, og steg den i et par min., til den tager lidt farve. Tilsæt bouillon, og kog det i ca. 20 min., til kålrabien er mør. Tilsæt fløde, og kog i et par min. Blend suppen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Servér suppen rygende varm med hakket persille og friskrevet peberrod på toppen. Servér evt. brød som tilbehør.