Kastanjesuppe
Skøn og cremet kastanjesuppe - lige til at blive mæt og glad af på en kold dag.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- 500 g friske kastanjer
- 1 løg (finthakket)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 1-2 gulerødder (tern)
- 1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
- 1 spsk olie eller smør
- 1 l l grønsags- eller hønsebouillon
- 1 dl cremefraiche 38%
- frisk estragon eller persille
- 1-2 spsk sherry
- salt og peber
- Skær de rå kastanjermidt over med en skarpkniv og læg dem i engryde med kogendevand i 3-4 min.
- Skyl kastanjernei koldt vandog pil skallen af. Brugevt. en fladtang til atgribe om skallen, såselve kastanjensmutter ud.
- Steg urterne blødeog blanke i en grydemed olie eller smørog vend kastanjerne igryden. Tilsæt bouillon.Lad suppen simre, tilgrønsager og kastanjerer helt møre.
- Blendsuppen sammen medcremefraiche og estragonog persille. Smagtil med sherry, salt ogpeber. Anret suppen iportioner og server.