Kikærtesalat med babaganoush

Kikærtesalat med baba ganoush

Denne lækre salat er fyldt med sprøde kikærter og serveres med en cremet baba ganoush. Retten er skøn som vegetarret, men den kan også bruges som luksus tilbehør, f.eks. til en lammesteg. Her får du den lækre opskrift.

Hovedret til 3-4

Ingredienser

  • 300 g kikærter, udblødte
  • olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2 tsk sød paprika, gerne røget
  • 1 tsk stødt koriander
  • saft af 1 citron
  • salt

Baba ganoush:

  • 3 auberginer
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin (sesampasta)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt

Salat:

  • 100 g rucola
  • 250 g små, gode tomater
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • salt og olivenolie
  • lidt flydende honning
  • lidt jomfru i det grønne (nigellafrø)
  • evt. chapati eller groft brød

Sådan gør du

  1. Skyl kikærterne, og kog dem møre i usaltet vand, ca. 45-50 minutter. Dræn vandet fra (gem det evt).
  2. Dryp kikærterne af, og rist dem i olivenolie og smør på en varm pande. Krydr dem med paprika og koriander, og smag dem til med citronsaft og salt.
  3. Babaganoush: Tænd imens ovnen på 220 grader med grill. Prik auberginerne og sæt dem på en bageplade. Grill dem i ca. 20 minutter, til de er sorte (altså endnu mere end før) og helt bløde. Tag dem ud og lad dem køle lidt.
  4. Flæk auberginerne og skrab kødet ud med en ske. Kasser skallen. Blend auberginekødet med hvidløg, tahin, spidskommen og salt. Smag til.
  5. Salat: Vend de varme, ristede kikærter med rucola, halverede tomater, løg, salt og olivenolie. Anretsalaten på et stort fad, og top med babaganoush
  6. Drys med jomfru i det grønne. Server straks, evt. med chapati eller groft brød.

Tip

Kikærtevand smager ret skønt og er en god base for suppe, i gryderetter, i hummus m.m. Du kan gemme kogevandet et par dage i køleskab og bruge det, hvis du har lyst.