Kokos-lime tærte

Kokos-lime tærte

Denne lækre tærte indeholder friskpresset lime, som giver den friskhed - og så er den drysset med flormelis, som giver den et fint udtryk.

ca- 12 stk.

Ingredienser

  • 125 g koldt smør
  • 125 g mel
  • 75 g sukker
  • 50 g kokosmel
  • 3 store æg
  • 240 g sukker
  • ½ dl kokosmælk
  • 1 ¼ dl friskpresset lime- eller citronsaft
  • skal fra 2 usprøjtede lime
  • 1 spsk. mel 
  • flormelis til servering

Sådan gør du

  1. Skær smørret i tern, og smuldr sammen med mel, sukker og kokosmel. Dejen skal blot hænge sammen - ikke æltes for længe.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 3-4 mm tykkelse. Tryk dejen ud i en smurt, meldrysset form på ca. 25 x20 cm.
  3. Prik bunden med en gaffel, og forbag ved 190 grader i 12-15 minutter, til den er let gylden.
  4. Lad bunden køle af i mindst 10 minutter.
  5. Sæt temperaturen ned til 170 grader, og lav fyldet imens.
  6. Pisk alle ingredienserne til cremen sammen, og hæld over den afkølede bund.
  7. Bag tærten i ca. 25 minutter, til fyldet er fast, men stadig blævrer let, når du rykker i formen.
  8. Lad tærten køle i mindst to timer, inden du skærer den ud.
  9. Drys med flormelis, og server