Kold ærtesuppe med rejesalat

Kold ærtesuppe med rejesalat

Skøn grøn ærtesuppe som du serverer kold med rejesalat til. Perfekt som let forret eller til påskefrokosten.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 skalotteløg (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (fintsnittet)
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ l hønsebouillon
  • 250 g friske eller frosne ærter
  • friske mynteblade eller persille
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • Rejesalat:
  • 150 g pillede rejer
  • 1 usprøjtet lime eller citron
  • 1 frisk rød chili
  • 1-2 spsk jomfruolivenolie
  • evt. 50 g friske ærteskud, mynte eller persille

  1. Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem 5 min.
  2. Tilsæt ærter og kog det igennem 1-2 min. Tilsætskyllede mynteblade ellerpersille, rør rundt ogtag suppen af varmen.
  3. Blend suppen jævn ogtilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber ogstil suppen i køleskabet indtil brug.
  4. Rør fintrevet lime- ellercitronskal sammen med 1-2 spsk saft,lidt finthakket chili og olivenolie.
  5. Vend de afdryppede rejer i dressingen– hak dem evt.groft først. Vend evt. ærteskud eller lidt hakket mynte eller persille i og smag til med saltog peber.
  6. Anret den kolde suppe i små glas og top op medrejesalat.