Kold ærtesuppe med rejesalat
Skøn grøn ærtesuppe som du serverer kold med rejesalat til. Perfekt som let forret eller til påskefrokosten.
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 skalotteløg (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (fintsnittet)
- 1 spsk olivenolie
- ¼ l hønsebouillon
- 250 g friske eller frosne ærter
- friske mynteblade eller persille
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- Rejesalat:
- 150 g pillede rejer
- 1 usprøjtet lime eller citron
- 1 frisk rød chili
- 1-2 spsk jomfruolivenolie
- evt. 50 g friske ærteskud, mynte eller persille
- Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem 5 min.
- Tilsæt ærter og kog det igennem 1-2 min. Tilsætskyllede mynteblade ellerpersille, rør rundt ogtag suppen af varmen.
- Blend suppen jævn ogtilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber ogstil suppen i køleskabet indtil brug.
- Rør fintrevet lime- ellercitronskal sammen med 1-2 spsk saft,lidt finthakket chili og olivenolie.
- Vend de afdryppede rejer i dressingen– hak dem evt.groft først. Vend evt. ærteskud eller lidt hakket mynte eller persille i og smag til med saltog peber.
- Anret den kolde suppe i små glas og top op medrejesalat.