Kringle med mandelremonce og æble
Her er en herlig kringle, der kan fryses i mindre portioner og varmes, når det er tid til at nyde den. Lav evt. en dobbelt portion.
1 kringle - 10-12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 40 min.
- Hævetid: 45 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryseegnet
- 150 g smør
- 225 g hvedemel
- 25 g gær
- 2 spsk. mælk (eller vand)
- 1 spsk. sukker
- 2 små æg
- Mandelremonce:
- 200 g mandler
- 200 g smør
- 50 g sukker
- Fyld:
- 250 g æbleterninger
- 35 g kartoffelmel
- 1 æg til pensling
- Drys:
- 2-3 spsk. perlesukker
- Smuldr smør i melet, evt. på en foodprocessor.
- Rør gæren ud i mælk med sukker, og rør det i melblandingen sammen med sammenpiskede æg. Ælt dejen, til den hænger sammen.
- Rul den ud til en aflang stang på ca. 30 cm’s længde og 15-20 cm’s bredde. Læg den på en bageplade med bagepapir.
- Hak mandlerne fint, evt. i en foodprocessor. De behøver ikke være smuttede. Bland smeltet smør og sukker i. Læg remoncen på midten af den udrullede dej.
- Bland små stykker skrællet æble med kartoffelmel. Læg det oven på remoncen. Fold dejsiderne om fyldet. Lad kringlen hæve i 45 min. et lunt sted.
- Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
- Bag kringlen ved 200 grader i ca. 40 min. Læg evt. et stykke bagepapir over kringlen den sidste tid af bagetiden, hvis den bliver for mørk.