Kringle med remonce
Den er nem at lave, og så smager den godt, denne kringle.
(1 stor kringle, ca. 8 pers.)
Ingredienser
- 75 g smør
- ½ dl fløde
- 25 g gær
- 1½ spsk. sukker
- 2 æg
- ca. 300 g hvedemel
- Fyld:
- remonce:
- 50 g smør
- 75 g sukker
- ½ tsk. mandelessens
- 1 spsk. lys sirup
- 1 sammenpisket æg til pensling samt 3-4 spsk. perlesukker
- Smelt smørret i en gryde. Kom fløden i. Når det er fingervarmt, kommes det i en skål, og gæren røres ud heri. Rør sukker og æg i. Tilsæt melet, og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted.
- Rul dejen til en 60 cm lang pølse. Rul den flad ca. 1 cm tyk, så den bliver ca. 8 cm bred.
- Rør remoncen sammen, og smør den ud i en stribe på midten af stangen. Pensl kanterne af dejen med sammenpisket æg. Fold dejen ind over fyldet, så det bliver lukket godt inde. Form den lange pølse til en kringle, og læg den på bagepapir på en bageplade. Lad kringlen efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg, og drys med perlesukker. Bag kringlen ved 200 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Hold øje med den, så den ikke bliver for mørk.