Krydret hvid gløgg
Lækker hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i kroppen.
Hvid gløgg til 6-8 personer
Ingredienser
- Krydret hvid gløgg
- 1 usprøjtet appelsin
- 2-3 stk. hel kardemomme
- 5 hele nelliker
- 5 st.k hel sort peber
- 1 stykke hel kanel
- 2-3 skiver frisk ingefær
- 1⁄2 liter æblemost
- 75 g lyse rosiner
- 1 flaske hvidvin
- 1⁄2 dl lys rom eller vodka
- evt. 3-4 spsk sukker
- 50 g smuttede mandler
Sådan laver du hvid gløgg
- Vask appelsinen og skær den i skiver.
- Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær.
- Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid.
- Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger.
- Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.